DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Gaziantep saldırısı dünya basınında!

Gaziantep saldırısı dünya basınında!

Dün gece Gaziantep’de meydana gelen hain saldırıyı dünya basını böyle gördü. Kına gecesindeki patlamanın şiddetiyle 50 kişi hayatını kaybetti.\r\n\r\n

Dün gece Gaziantep’de meydana gelen hain saldırıyı dünya basınında böyle yer aldı. Kına gecesindeki patlamanın şiddetiyle 50 kişi hayatını kaybetti.Gaziantep’te okul bahçesinde yapılan bir düğün esnasında bombalı saldırı gerçekleşti. Meydana gelen korkunç olayın hemen ardından Gaziantep valisi açıklama yaptı. Vali olay ile ilgili  “Menfur terör saldırısı nedeniyle yaralananlar oldu” ifadelerini kullandı. Saldırıda 30 kişi hayatını kaybederken 94 kişi de yaralandı. Gelen son bilgilere göre ölü sayısı 50’ye yükseldi. Dünya basını bu patlamayı hemen manşetlerine taşıdı.

IŞİD’ten intikam saldırısı

bbcBBC, Gaziantep saldırısını “Türk hükümeti olayı ‘terör saldırısı’ olarak nitelendirdi ve intihar bombacısı tarafından gerçekleştirildiğini belirtti” sözleriyle ifade ettiler. BBC’nin İstanbul muhabiri Mark Lowen: “Cihatçılar Suriye’de, eski kaleleri Menbic dâhil, zemin kaybediyor. Suriyeli muhalif askerler, IŞİD’in elinde bulundurduğu Cerablus’a doğru ilerlemeye hazırlanıyor. Eğer bu bomba IŞİD’in işiyse, bunun savunmaya geçen grup tarafından bir güç gösteri niyetiyle yapılmış intikam saldırısı olduğu yönünde spekülasyonlar çıkacaktır.” dedi.

Düğünde patlama

cnnAmerika’ya ait bir yayın kuruluşu olan CNN’de saldırı haberine “Düğündeki patlamada en az 30 kişi öldü” başlığını verdi. Ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şu açıklamalarına yer verdi.“Türkiye’ye güçleri yetmeyenlerin, etnik ve mezhep temelli hassasiyetler üzerinden vatandaşlarımızı birbirlerine karşı kışkırtma senaryoları tutmayacaktır.”

Düğün cenazeye döndü

al-JazeeraAl Jazeera, tam 50 kişinin hayatını kaybettiği Gaziantep saldırısına  “Patlama düğünü cenaze merasimine döndürdü” başlığını verdi.

Barbarca saldırı

Rus Russia Today, Gaziantep saldırısını “Barbarca saldırı” olarak nitelendirdi. Bununla birlikte Erdoğan’ın “muhtemel fail IŞİD” açıklamasına son dakika olarak yer verdi.SputnikSputnik, “Türkiye’de terör: İntihar bombası düğünü vurdu – 30 ölü, 94 yaralı” başlığını attı.

Muhtemel fail IŞİD

le_mondeFransız Le Monde gazetesi: AFP, Reuters ve AP’den derlediği haberlerle okuyucularının karşısına çıktı. Ve haberinde “muhtemel fail IŞİD” ve “FETÖ, PKK ve IŞİD arasında fark görmediği” başlıklarına vurgu yaptı.