DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Gaziantep saldırısına ABD’den taziye mesajı

Gaziantep saldırısına ABD’den taziye mesajı

Gaziantep’teki sokak düğününde meydana gelen saldırı sonrası tüm dünya liderlerinden kınama ve taziye mesajı geldi.\r\n\r\n

Gaziantep’teki sokak düğününde meydana gelen saldırı sonrası tüm dünya liderlerinden kınama ve taziye mesajı geldi.Dünya gündemine oturan 50 kişinin hayatını kaybettiği Gaziantep saldırısı sonrası Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault’dan kınama mesajı geldi. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland, olay ile ilgili twitter hesabından açıklama yaptı. Yaptığı açıklama da Türkiye’nin yanında olduklarının altını çizdi. Jagland, “Gaziantep’te bir düğün törenine yapılan terörist saldırı karşısında yıkıldım. Türkiye’nin ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanındayız.” dedi.

ABD Büyükelçisi John Bass

“Dün akşam Gaziantep’te düzenlenen ve masum sivilleri hedef alan barbarca saldırıyı kınıyoruz. Müttefikimiz Türkiye’nin yanında duruyor, ortak terör tehdidini yenmek için yakın şekilde birlikte çalışmayı sürdürmeyi taahhüt ediyoruz”

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault’tan kınama

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, “Gaziantep’teki alçak ve menfur saldırı karşısında Fransa Türkiye’nin yanındadır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum.” şeklinde mesaj yayınladı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande de gerçekleşen saldırıyı “şiddetle” kınadığını vurguladı.

Elysee Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklama

“Cumhurbaşkanı dün akşam bir düğün sırasında en az 50 kişinin ölümüne yol açan alçak terör saldırısını şiddetle kınamaktadır. Fransa olarak Türk yetkililere ve Türk halkına taziye dileklerimizi sunuyoruz. Teröre karşı savaşan herkesin yanındayız.”

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’dan kınama

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, meydana gelen saldırı ile ilgili mesajda  “Terör vahşeti bu kez de Gaziantep’te bir düğün ortamında kendini gösterdi. Bu terör saldırısını kınıyorum.” ifadelerine yer verdi. Bombalı saldırının amacının Türkiye’yi kaosa sürüklemek olduğunu belirtti.  Akıncı, “KKTC halkı adına bu acı gününde Türkiye halkı ile olan dayanışmamızı bir kez daha belirtirim. Bu alçak saldırı sonucu yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.”  dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev

“Terörün tüm çeşitlerine karşı hep birlikte, kararlılıkla ve devamlı mücadele yürütülmesi gerekiyor. Yaşanan facia nedeniyle size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum.”

Ürdün, Bahreyn ve Katar’dan kınama

Yapılan ortak açıklamada “Gaziantep’teki bir düğün salonununu hedef alan saldırıyı kınıyoruz.” denildi.

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström

”Türkiye hakkında Dışişleri departmanında özel toplantı yaptık. Türkiye’nin eskiden olduğu gibi Avrupa Birliği’ne (AB) üye olabilmesi için güçlü desteğimizi devam ettirdiğimiz gerektiğini kararlaştırdık. Türkiye bizim desteğimiz konusunda hiç şüphe duymasın. Türkiye ile teröre karşı her türlü ortak mücadele için iş birliğine varız.”

Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus

“Sevgili Türkiye’yi vuran kanlı saldırıya dair üzücü haberi almış bulunmaktayım. Saldırının kurbanları, ölenler, yaralılar için dua edelim.”