DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Göbek yağlarınızı eritmenize yardımcı olacak kürler

Göbek yağlarınızı eritmenize yardımcı olacak kürler

Özellikle kış aylarıyla birlikte gelen düzensiz beslenme şekilleri aniden kilo almanıza yol açabilmektedir. Peki nasıl kilo verebilirsiniz?

Hangi yiyecekler göbek yapar?

Özellikle kış aylarıyla birlikte gelen düzensiz beslenme şekilleri aniden kilo almanıza yol açabilmektedir. Peki hangi yiyecekler göbek bölgesinde yağ yapmaktadır?

  • Kızartma: Yağlı ve kalorili ürün olan kızartma, göbek bölgesinde yağlanmaya neden olmaktadır, kesinlikle tüketmemeniz gereken yiyecekler arasındadır.
  • Katı Yağlar: Tereyağı, kaymak, balık derisi, yumurta sarısı gibi ürünlerden uzak durmalısınız.
  • Un: Beyaz un kullanılarak yapılan pasta, börek gibi gıdalar kesinlikle kilo aldırır.
  • Abur cubur: Çikolata, cips gibi hazır gıdalar yağ yapar.
  • Asitli içecekler: Asitli gıdalar yerine su tüketimini artırarak bölgesel zayıflamayı sağlayabiliriz.
  • Alkol tüketimi iştahı açacağından kalori konusunda kötü bir etkendir.
  • İçinde tatlandırıcı içeren içecekler kalori bakımından oldukça yüksektir.

Göbek yağları artıkça zayıf bir birey dahi olsanız kalp hastalıkları, kolon kanseri gibi hastalıklara yakalanmanız daha 4-5 kat artmakta.Göbek yağı eriten kürler nasıl hazırlanır?Göbek yağı eriten yoğurt kürüMalzemeler:5 adet maydanoz5 adet dereotu1 adet limon1 kase yoğurtHazırlanışı: Maydanoz ve dereotunun saplarını ince ince kıyarak yoğurda ekleyiniz. Hazırlanan karışımın içine limon eklenir.Kilo verdiren zencefil kürü nasıl hazırlanır?Kilo vermede çok etkili bir gıda olan zencefil bu kürde toz halinde kullanılmalıdır.Malzemeler:5 gr zencefil100 gr zerdeçal100 gr tarçın tozu1 kase yoğurtHazırlanışı: Tüm malzemeler karıştırılır ve yatmadan 3 saat önce bu kür tüketilir.Limonlu yoğurt kürü nasıl hazırlanır?Malzemeler:1 limonun yaraısı2.5 yemek kaşığı light yoğurt1 tatlı kaşığı ucuyla zerdeçalHazırlanışı: Yarım limonu yoğurdun içine sıkınız, zerdeçalı ekleyiniz. Bu kürü devamlı olarak iki hafta boyunca tüketiniz.Yoğurt, limon ve pul biber kürü nasıl hazırlanır?Bu kürü hazırlamadan önce şunu bilmeniz gerekir ki en az 2 hafta boyunca kesintisiz olarak tüketmeniz gerekmektedir.Malzemeler:Yarım limon suyu3 yemek kaşığı yarım yağlı yoğurt1 çay kaşığı pul biberHazırlanışı: Geceleri uyumadan yarım saat önce bir kase içine limon suyunu yoğurdu ve pul biberi karışım yaparak hazırlayın. Bu karışımı tüketttikten sonra başka birşey yemeyiniz ve en az 2 hafta boyunca bu küre devam ediniz. 2 haftanın sonunda yararını görmeniz mümkün.