DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Gurbetçi aileye güzel haber!

Gurbetçi aileye güzel haber!

Almanya’da yaşayan aile kızlarının bu başarısı ile bir haftalık Türkiye tatili kazandılar. Gurbetçi ailenin bu ödül karşısındaki mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Almanya’da yaşayan aile kızlarının bu başarısı ile bir haftalık Türkiye tatili kazandılar. Gurbetçi ailenin bu ödül karşısındaki mutluluğu gözlerinden okunuyordu.Almanya’da yaşayan gurbetçi ailenin 8. sınıfa giden kızları Mısra’nın Türkçe dersinden aldığı en yüksek not ile muhteşem bir ödülün sahibi oldular. En yüksek nota sahip olan  Mısra Güvercin, bu başarısı karşısında ailesi ile birlikte bir haftalık Türkiye tatilini kazandı.

“Haydi, Türkçe Konuş Benimle!”

almanya-gurbetci-aile“Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” kampanyasına katılan Mısra Güvercin en başarılı öğrenci seçildi. Başarılı öğrenci katıldığı Milli Eğitim Bakanlığı ve Berlin Büyükelçiliği hamiliğindeki dil, kültür ve eğitim kampanyasının ardından 8. sınıf öğrencilerinden Mısra Güvercin, Türkçe Dersi Tamamlama Belgesi kazandı. Öğrenciler arasında en yüksek notu alınca Türkiye tatilini kazandı.Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, “En başarılı karneyi ödüllendirme uygulamasını gelenekselleştireceğiz. Öğrencilerimizin hem Türkçe’de hem de diğer okul derslerinde başarılı olmalarını istiyor ve kendilerini her anlamda destekliyoruz. Mısra’nın ve tabi ki ailesinin bu başarısından gurur duydum. Mısra örneğinde olduğu gibi başarılı öğrencilerimizin diğer Türk öğrencilerine de güzel bir örnek oluşturduğunu düşünüyorum” dedi.