DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Gurbetteki sanatçılardan Almanya’ya isyan!

Gurbetteki sanatçılardan Almanya’ya isyan!

Gurbetteki sanatçılardan Almanya’nın Türkiye’ye uyguladığı yasaklara sert tepki geldi. İşte sanatçılardan gelen tepki mesajları.. Türkiye’nin 16 Nisan’da gideceği tarihi referandum kapsamında mitingler yapılmaya başlandı. Almanya’da da düzenlenecek olan programlara yasak geldi. Bu durum Türkiye’de oldukça tepki gördü. Almanya’da doğup büyüyen ve orada yaşamını sürdüren Türk sanatçılardan Wilma Elles, Şebnem Schaefer, Rafet El Roman, İsmail YK

Gurbetteki sanatçılardan Almanya’nın Türkiye’ye uyguladığı yasaklara sert tepki geldi. İşte sanatçılardan gelen tepki mesajları..

Türkiye’nin 16 Nisan’da gideceği tarihi referandum kapsamında mitingler yapılmaya başlandı. Almanya’da da düzenlenecek olan programlara yasak geldi. Bu durum Türkiye’de oldukça tepki gördü. Almanya’da doğup büyüyen ve orada yaşamını sürdüren Türk sanatçılardan Wilma Elles, Şebnem Schaefer, Rafet El Roman, İsmail YK ve Yusuf Güney’in paylaştıkları o yazılar..

Gurbetteki sanatçılardan Almanya’ya isyan!

Wilma Elles: Almanya’nın Türklerin yapacağı toplantı ve mitinglere izin vererek demokrasi ve özgürlük adına tüm Avrupa’ya örnek olması gerektiğini düşünüyorum.

Şebnem Schaefer: Milyonlarca Türk’ün yaşadığı Almanya’nın Türklerin demokratik haklarını göz ardı etmemesi gerekiyor. Devlet yöneticileri milyonların temsilcisi olduğunu unutmadan hareket etmeli.

Rafet El Roman: Almanya gibi özgürlükçü bir ülkenin böyle bir karar almasını şiddetle kınıyorum. Almanlara hiç yakışmadı.

İsmail YK: Almanya’nın Türkiye’ye uyguladığı yaptırımlarını düzeltmesini istiyoruz.

Yusuf Güney: Alman bir yandan bir Türk siyasi partinin eylemlerine yasak koyarken öte yandan başka bir partinin çalışmalarını desteklemekte. Ya hiç karışmayacaksın ya da herkese aynı muameleyi göstereceksin.