DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Güzelliğiniz için argan yağı …

Güzelliğiniz için argan yağı …

Argan, Afrika kıtasının kuzeyinde yer alan Fas’ta yetişen bir ağaç türüdür. Argan yağı da bu ağacın tohumlarından elde edilen yağdır. Yetiştiği bölgede sağlığa faydaları bilinen argan yağı, daha çok yemeklerde kullanılmaktadır. Ülkemizde yetişmediği için yeni yeni tanımaya başladığımız argan yağı kozmetik sektörüyle hayatımıza girmiştir. Kadınların güzelliğinde önemli bir yer tutan argan yağı neredeyse bütün kozmetik

Argan, Afrika kıtasının kuzeyinde yer alan Fas’ta yetişen bir ağaç türüdür. Argan yağı da bu ağacın tohumlarından elde edilen yağdır. Yetiştiği bölgede sağlığa faydaları bilinen argan yağı, daha çok yemeklerde kullanılmaktadır. Ülkemizde yetişmediği için yeni yeni tanımaya başladığımız argan yağı kozmetik sektörüyle hayatımıza girmiştir. Kadınların güzelliğinde önemli bir yer tutan argan yağı neredeyse bütün kozmetik ürünlerinin yapısında bulunmaktadır. Siz de güzelliğiniz için argan yağı kullananlardansanız, bakalım argan yağının güzelliğinize katkıları nelermiş.

Argan yağı nasıl elde edilir?

Argan yağı, argan  ağacının sert kabuklu meyvelerinden elde edilmektedir. Ağacın meyveleri mayıs ayı itibariyle olgunlaşmaya başlar, Haziran ve Temmuz aylarında da olgunlaşan meyveler toplanır. Argan ağacı, dikenli bir ağaç olduğu için meyvelerin toplanma işi bir hayli zor bir iştir. Argan ağacı Unesco tarafından koruma altına almıştır. Bu da bize Argan ağacının, ne kadar değerli bir ağaç olduğunu kanıtlamaktadır.Argan ağacı haziran temmuz aylarında toplandıktan sonra, sert kabuklu meyvelerin içindeki yumuşak yapıdaki çekirdek, kabukların kırılmasıyla çıkartılır. Ardından çıkarılan çekirdekler, ilk önce kavrulur ardından da öğütme işlemlerine uğrar. Öğütme işleminden sonra, çekirdeklerin iç kısımlarından çıkan kahverengi bir madde vardır ve bu madde hamur gibidir. Hamur kıvamındaki bu madde su ile güzelce yoğrulmaya başlar. Hamur suyla beraber yoğruldukça, arganın yağı ortaya çıkmaktadır.

Argan yağının faydaları nelerdir?

Argan yağının, üretildiği ağaç dünya üzerinde tek bir yerde yetiştiği için çok kıymetli bir yağdır. Üretim aşaması ise bir hayli zahmetlidir.Bu yağ, içeriğindeki E vitamini sayesinde cildin kurumasını engeller, cildi nemlendirir ve de cilt hücrelerini yenileme işlevi görür.Argan ağacından elde edilen ve tamamıyla doğal olan yağ, cilt, tırnak, el, ayak, yüz ve saç için faydaları saymakla bitmeyen bir yağdır.Kırışıklık sorununa oldukça iyi geldiğinden böyle bir sorunu olanlar için mükemmel bir fırsattır.Bu yağ, saçlarda da kullanılabilmektedir. Saçlar için kullanıldığında, saçların çok canlı ve parlak görünmesini sağlamakta ve aynı zamanda saçlarda meydana gelebilecek kırıklarında önüne geçmektedir.Evet siz de sağlığınız ve güzelliğiniz için argan yağının, doğru bir şekilde kullanıldığı takdirde, ne kadar büyük katkılar sağladığını göreceksiniz.