DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hakan Çalhanoğlu’na futboldan men cezası verildi!

Hakan Çalhanoğlu’na futboldan men cezası verildi!

Bayer Leverkusen forması giyen Hakan Çalhanoğlu’na CAS’tan kötü haber geldi. Milli futbolcu 4 ay futboldan men edildi.2011 yılında Spor Toto Süper Lig ekibi Trabzonspor ile sözleşme imzalayan milli futbolcu buna karşın bir başka takıma transfer olmuştu. Trabzonspor bu olayın ardından FIFA’ya itirazda bulundu. FIFA oyuncuya 4 ay futboldan men cezası verdi. Hakan Çalhanoğlu cezayı CAS’a taşıdı ve

Bayer Leverkusen forması giyen Hakan Çalhanoğlu’na CAS’tan kötü haber geldi. Milli futbolcu 4 ay futboldan men edildi.2011 yılında Spor Toto Süper Lig ekibi Trabzonspor ile sözleşme imzalayan milli futbolcu buna karşın bir başka takıma transfer olmuştu. Trabzonspor bu olayın ardından FIFA’ya itirazda bulundu. FIFA oyuncuya 4 ay futboldan men cezası verdi. Hakan Çalhanoğlu cezayı CAS’a taşıdı ve CAS davayı durdurma kararı aldı.CAS, davanın sonucunu bugün açıkladı. Hakan Çalhanoğlu 4 ay futboldan men cezası almasının yanında Trabzonspor’dan aldığı 100 bin Euro’yu iade edecek.

Leverkusen Sportif Direktörü karara tepkili

Sonucun açıklanmasının ardından Bayer Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler “Hem bizim için hem Hakan için ciddi bir darbe. Leverkusen’in bu olaylarla hiçbir ilgisi yok. Bu ceza aynı zamanda bize de kesilmiş oldu.” ifadeleriyle karardan memnun olmadığını dile getirdi.

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın cezayla ilgili konuştu

Nevzat Aydın konuyla ilgili “Hakan Çalhanoğlu’nun cezası oldukça hafif olmuş. Özellikle 100 bin Euro’luk para cezası kısmı. Trabzonspor’a imza atıp, parayı alıp ortadan kaybol. Sonra hakkımızı arayınca ‘Ama milli futbolcu’…’ Ben ona milli olamazsın demedim ki” ifadelerini kullandı.

Finlandiya ile oynanacak Milli maçta da yok

Milli futbolcu ayrıca aldığı ceza nedeniyle 4 ay boyunca Türkiye Milli Takımı’nın formasını giyemeyecek. Çalhanoğlu, 24 Mart tarihinde Finlandiya ile oynanacak Dünya Kupası Avrupa Eleme Grubu karşılaşmasında boy gösteremeyecek.akan Çalhanoğlu, Dünya Kupası Eleme Grubu’nda 4 maçta 2 gol 1 asistlik performans sergilemişti.