DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hamile kıyafeti alırken nelere dikkat edilmelidir?

Hamile kıyafeti alırken nelere dikkat edilmelidir?

Hamile kıyafeti almak eskiden oldukça zordu. Şimdilerde ise hamile modası öyle bir gelişti ki artık çok farklı seçenek bulabilmenin yanında, birkaç ekleme ile çeşitlendirilebilen ve gebelik sonrasında da giyme olanağına sahip giysiler oldukça fazla. Aslında hamile kıyafetlerini arkadaşlarınızdan ödünç alma ya da sizin kıyafetlerinizi başkalarına ödünç vermeniz de fena fikir değil. Bu şekilde hem paradan

Hamile kıyafeti almak eskiden oldukça zordu. Şimdilerde ise hamile modası öyle bir gelişti ki artık çok farklı seçenek bulabilmenin yanında, birkaç ekleme ile çeşitlendirilebilen ve gebelik sonrasında da giyme olanağına sahip giysiler oldukça fazla. Aslında hamile kıyafetlerini arkadaşlarınızdan ödünç alma ya da sizin kıyafetlerinizi başkalarına ödünç vermeniz de fena fikir değil. Bu şekilde hem paradan tasarruf edebilir hem de daha kıyafet alternatifine sahip olabilirsiniz.Hamile kıyafeti hazırlarken ya da alırken aşağıdaki önerileri dikkate alıp bu önerilerden de faydalanabilirsiniz.

Hamilelik döneminde kıyafet seçerken nelere dikkat edilmeli?

  • Hamilelikten doğuma kadar karnınız sürekli büyüme yolunda. Bu yüzden daha pantolonunuzun düğmesini ilikleyemediğiniz ilk günden itibaren en yakınınızdaki gebelik giysileri satan mağazanın kapısını çalmayın. Unutmayın gebelik döneminde alacağınız çoğu ürünü sadece gebelik esnasında yani kısa bir süreliğine giyebileceksiniz. Bu yüzden siz siz olun sadece ihtiyacınız kadar kıyafet alın.
  • Hamilelik boyunca göğüsleriniz büyüyeceği için eski sütyenlerinizi kullanamaz hale gelirsiniz. Üzerinize iyi oturan ancak çok sıkı olmayan destekleyici bir sutyen gebelik döneminde önemlidir. Bu ihtiyacınız için 2 adet sutyen almanız yeterlidir. Birini yıkadığınızda diğerini kullanabilirsiniz. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde bunlarda ihtiyacınızı görmemeye başlarsa yenilerini alırsınız.
  • Bu dönemde iç çamaşırı olarak pamuklu olanları tercih etmelisiniz. Özellikle anne adaylarının bu dönemde rahat etmeleri için özel üretilmiş yüksek belli külotlar giyebilirsiniz.
  • Önemli bir diğer özellikte serinlik. Sıcak tutan terleten sentetik kumaşlardan yapılmış giysiler gebelik süresince pek uygun olmaz. Bu dönemde pamuklu kumaştan yapılmış giysiler tercih edilmelidir. Özellikle yaz hamileliklerinde açık renkli, seyrek dokulu, geniş giysiler serin kalmanızı yardımcı olur.
  • Gebelik döneminde evde rahat etmek için eşinizin gömlek veya tişörtlerini giyebilirsiniz.
  • Hamilelik döneminde ayakkabı seçimi de son derece önemlidir. Bu dönemde ayaklarda sıklıkla ödem oluştuğu için geniş ve rahat ayakkabılar tercih edilmelidir. Gebelik döneminde yüksek topuklu ayakkabı giymekten mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Bu dönem için en uygun olanı, 2-3 cm topuklu ayakkabılardır.

Hamilelik döneminde ne tür giyeceklerden kaçınılmalı?

  • Beli sıkan sıkı giyecekler ve kemerlerden uzak durulmalıdır.
  • Naylon ve sentetik iç çamaşırları kullanılmamalıdır.
  • Sıkı ve sert sutyenler tercih edilmemelidir.
  • Yüksek topuklu ve ayağa tam oturan ayakkabılar sağlıklı değildir.
  • Hamile kıyafeti karın ve göbek kısmını sıkan kıyafetler olmamalıdır.
  • Dar pantolonlar, bacağı sıkan çoraplar rahatsız olmanıza neden olacaktır.