DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hamileyken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar

Hamileyken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar

Hamilelik sürecinde her zamankinden daha fazla dikkatli olmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Anne adayı olarak ilk günden doğuma kadar geçen süre zarfını en iyi bir şekilde geçirebilmek için neler yapmak gerekir? Hamileyken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar. Hamileyken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar Hisar Intercontinental Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Kılıç Aydınlı,

Hamilelik sürecinde her zamankinden daha fazla dikkatli olmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Anne adayı olarak ilk günden doğuma kadar geçen süre zarfını en iyi bir şekilde geçirebilmek için neler yapmak gerekir? Hamileyken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar.

Hamileyken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar

Hisar Intercontinental Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Kılıç Aydınlı, anne adaylarının nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.

  • Egzersiz

Gebelik esnasında ne kadar düzenli egzersiz yaparsanız sizin ve bebeğiniz için o kadar yararlı olacaktır. Özellikle açık ve temiz havada yürümek sizin daha dinamik hale gelmenizi sağlayacaktır.

  • Kilo kontrolü

Hamilelik aylarınızda kilo kontrolünüzü sağlamalısınız. Bu süreçte 9-12,5 kilo almak normal olarak bilinir.

  • Yolculuk

Normal bir doğum süreci geçiriyorsanız kısa yolculuklar yapmanızda sakınca yoktur. Ancak uzun yolcuklarda 2 saatte bir yürüyüş yapmanız gerekmektedir.

  • Banyo

Su sıcaklığını kontrol altına aldığınız durumlarda banyo yamanızda herhangi bir sakınca görülmemektedir.

  • Bağırsak düzeni

Bağırsak hareketlerinizin düzensiz olması sizi herzamankinden daha rahatsız edecektir. Bu nedenle bol bol meyve ve sebze tüketerek