DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hastalıklardan korunmak için lor peyniri yiyin!

Hastalıklardan korunmak için lor peyniri yiyin!

Lor peyniri deyince aklımıza genellikle börek ve makarnalar geliyor öyle değil mi? Faydalarını çok fazla bilmediğimiz bu besini evlerimizde kullandığımız alan oldukça sınırlı. Oysaki uzmanlar lor peynirini mucizevi besin olarak görüyor. Bu yüzden de sadece börek ve makarnada kullanmak yerine sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini söylüyor. Özellikle lor peynirinin içeriğindeki serum proteininden dolayı faydaları saymakla bitmiyor.

Lor peyniri deyince aklımıza genellikle börek ve makarnalar geliyor öyle değil mi? Faydalarını çok fazla bilmediğimiz bu besini evlerimizde kullandığımız alan oldukça sınırlı. Oysaki uzmanlar lor peynirini mucizevi besin olarak görüyor. Bu yüzden de sadece börek ve makarnada kullanmak yerine sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini söylüyor. Özellikle lor peynirinin içeriğindeki serum proteininden dolayı faydaları saymakla bitmiyor. Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin bağışıklık sistemlerinin güçlenmesine katkı sağlamak, hastalıkları kendilerinden uzak tutabilmek için lor peyniri tüketmesi gerekiyor. Bu yüzden de sporcuların, diyet yapanların ve tansiyon hastalarının gözdesi olarak lor peyniri ve faydalarını sizler için araştırdık.

 Lor peynirinin faydaları nelerdir?

*Uzmanlara göre lor peyniri; kansere karşı koruyucudur.*Mide rahatsızlıklarının giderilmesine fayda sağlıyor.*Kemiklerin güçlenmesi için faydalıdır. (Lor peynirinin 100 gramında yaklaşık olarak  700 mg kalsiyum bulunur.)*Vücut için önemli olan protein, yağ, kalsiyum ile birçok mineral ve vitamin akımından zengin bir besindir.*Hipertansiyon ve astım hastaları için öneriliyor.*Lor peynirinin içindeki serum proteini besinsel ve fonksiyonel özellikleri yüksek bir protein olduğundan, tüm vücut ve kas proteinlerinin daha fazla sentezlenmesini sağlar ve aşırı egzersiz sonucu ortaya çıkabilen kas sakatlanmalarında iyileştirici etki gösterir.*Bu peynirin içindeki serum proteini yumurtadan bile daha yüksektir. Özellikle yumurta alerjisi olanlar, lor yiyerek bu protein ihtiyacını çok rahat karşılayabilir.*Yine lor peynirinin içindeki serum proteininin özellikle meme kanserine karşı koruyucu olduğu söyleniyor.*Ayrıca bu proteinin sindirim sistemi üzerinde de büyük etkisi olduğu söyleniyor.*Peynir altı suyundan elde edilen lor peynirinin yağ içeriği düşük olduğundan diyetlerde lor peyniri tercih edilmesi gerekiyor.*Sodyum içeriği düşük olduğundan lor peyniri tansiyon hastaları için de ideal bir besindir.*Bu peynir çocukların kemik gelişiminde, yaşlıların kemik ve kas kitlesinin korunmasında da etkilidir.

Lor peyniri nasıl tüketilebilir?

Lor peyniri tatlı bir tada sahip olduğu için kahvaltıda, çeşitli yemeklerde, tatlılarda, cheesecake yapımında, börek gibi hamur işlerinde ve salata yapımında kullanılabilir.Aynı zamanda badem, çikolata, kimyon, sarımsak, limon, hindistan cevizi, çam fıstığı, ıspanak, şeker, domates ve vanilya ile iyi bir birliktelik sağlar.