DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Havuçlu leziz tarifler

Havuçlu leziz tarifler

Günümüzde yaz sebzesi, kış sebzesi diye bir ayrım çok söz konusu olmasa da bildiğimiz havucun kış sebzesi olduğudur. Mevsim yavaş yavaş bahara doğru kayarken sizlere havuçlu leziz tarifler hazırladık. Şimdiden afiyet olsun. HAVUÇLU KEK TARİFİ Gerekli malzemeler:*3 tane yumurta*3 tane rendelenmiş havuç*1 su bardağı kadar ince çekilmiş cevi*1 su bardağı sıvı yağ*1 çay bardağı kadar

Günümüzde yaz sebzesi, kış sebzesi diye bir ayrım çok söz konusu olmasa da bildiğimiz havucun kış sebzesi olduğudur. Mevsim yavaş yavaş bahara doğru kayarken sizlere havuçlu leziz tarifler hazırladık. Şimdiden afiyet olsun.

HAVUÇLU KEK TARİFİ

Gerekli malzemeler:*3 tane yumurta*3 tane rendelenmiş havuç*1 su bardağı kadar ince çekilmiş cevi*1 su bardağı sıvı yağ*1 çay bardağı kadar süt*1 su bardağı toz şeker*2,5 su bardağı kadar un*1 tane limonun rendelenmiş kabuğu*1 tatlı kaşığı tarçın*1 paket kabartma tozu*1 paket vanilyaKek kalıbını yağlamak için:*1 yemek kaşığı kadar tereyağı*1 tatlı kaşığı unHavuçlu kek yapılışı:Yumurta ve toz şekeri derin bir karıştırma kabında mikser yardımıyla hızlıca çırpılarak karıştırılır.Ardından sıvı yağ, süt, rendelenmiş limon kabuğu ve havuçlar eklenir ve çırpma işlemine devam edilir.Kekin daha iyi kabarması için; elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını katıldıktan sonra ceviz içini katılır ve iyice karıştırılır.Kek kalıbı tereyağı ile güzelce yağlanır ve kekin kalıptan daha kolay ayrılması için yağlanmış kek kalıbının her tarafına birde un serpilir.Hazır olan kek hamuru kalıba dökülür ve bir spatula yardımıyla üzerini düzeltilir.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 40 dakika kadar pişirilir. İçini çekmesi için dinlendirilir ve kalıptan çıktıktan sonra dilimlenerek servis edilir.

 HİNDİSTAN CEVİZLİ HAVUÇLU TOPLAR

Hindistan Cevizli Havuçlu Toplar İçin Gerekli Malzemeler:*6-7 adet orta boy havuç      *1 paket pötibör sade bisküvi*1 tatlı kaşığı tereyağı*1 çay bardağı kadar ince kıyılmış ceviz*5 yemek kaşığı kadar toz şeker*1 çay kaşığı tarçın*Hindistan ceviziHindistan Cevizli Havuçlu Topların Yapılışı: Havuçlar güzelce yıkanır soyulur ve sonrasında rendelenir. Rendelenen havuçlar tavaya alınarak şeker, tarçın, margarin ve ceviz de eklenerek pişirilmeye başlanır. Diğer taraftan pötibör bisküvilerde yavaş yavaş kırılarak pişmekte olan havuca ilave edilir. İyice karıştırılır ve suyu çekene kadar pişirilir. Hazırlanan karışım soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra küçük yuvarlaklar yapılıp, hindistan cevizine bulanır. Kürdanla servis edilir.Afiyet olsun!