DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi

Hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi

Fransa’nın Nice kentinde 14 temmuz Ulusal gün kutlamaları sırasında meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlenmeye başlandı.

Fransa’nın Nice kentinde 14 temmuz Ulusal gün kutlamaları sırasında meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlenmeye başlandı.Katliam sonrası ABD Dışişleri Bakanlığından gelen açıklamada iki ABD vatandaşının düzenlenen saldırıda hayatını kaybettiğini açıkladı. Konu ile ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby yazılı açıklama yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’nin yazılı açıklamasında  “Nice’te 14 Temmuz’daki saldırıda iki ABD vatandaşının hayatını kaybettiğini biliyoruz ve teyit ediyoruz.” dedi . ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby gerçekleşen hain terör saldırısında yaşamını yitiren vatandaşların ailelerine başsağlığı diledi. Ölen iki ABD vatandaşı ile ilgili fazla bir bilgi vermeyeceğini belirtti.teror-fransa-yi-kamyonla-vurdu

Ermenistan, İsviçre ve Ukrayna’dan da hayatını kaybedenler var

ABD’den iki vatandaş hayatını kaybederken, Ermenistan’dan da iki kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. ABD ve Ermenistan’ın yanı sıra İsviçre ve Ukrayna’dan da birer kişinin saldırı esnasında hayatının kaybedenler arasında yer aldığı ifade edildi. Finans Akademisi’nde okuyan Viktoria Savchenko adlı bir Rus öğrencinin de öldüğü gelen bilgiler arasında.ARD televizyonundan gelen bir diğer habere göre ise saldırıda Berlinli 2 öğrenci ile bir öğretmen de yaşamını yitirdi. Öğretmen ve öğrencinin okul gezisi sebebi ile Nice’de olduklarını belirtildi. Ve son olarak ise Faslı bir kadın ile oğlu da hayatını kaybetti.

François Hollande’den saldırı sonrası ilk açıklama

Dünya genelinde büyük yankı uyandıran Fransa saldırısından sonra François Hollande’den ilk açıklama geldi. François Hollande, “Olağanüstü hal 3 ay daha uzatıldı” dedi.Fransa’da 14 temmuz Ulusal Gün kutlamalarında gerçekleşen hain terör saldırısının hemen sonrasında François Hollande basın karşısına geçti. François Hollande, olağanüstü halin 3 ay daha uzatalacağını ifade etti. Meydana gelen bu olayın ardından François Hollande, Suriye ve Irak’taki saldırılarını arttıracaklarını ifade etti.Fransa yaşanan bu olayla birlikte acil toplantı yapma kararı aldı. Düzenlenecek toplantı için Başbakan Manuel Valls, Paris’teki tatilini yarıda keserek Fransa’ya geldi. François Hollande düzenlediği kriz toplantısında Fransız halkına seslendi. François Hollande, Fransa’nın büyük bir terör tehdidi altında olduğu kaydetti.Saldırının özellikle 14 temmuz Ulusal Gün’de düzenlediğine dikkat çekti. Saldırganın ise hemen yakalanıp etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Tüm Fransa halkının seferber olduğunu ve hastaneye kaldırılan yaralılar için acil durum planını devreye soktuğunun altını çizdi. François Hollande terör ile mücadelede güvenliklerin üst seviyede olduğu bir döneme girdiklerinin ve ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını ifade etti.