DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
HDP operasyonunun ardından İtalya harekete geçti

HDP operasyonunun ardından İtalya harekete geçti

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, sabah saatlerinde HDP’ye yapılan operasyona karşı tepki gösterdi. Operasyonun hemen ardından İtalya harekete geçti.\r\n\r\n

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, sabah saatlerinde HDP’ye yapılan operasyona karşı tepki gösterdi. Operasyonun hemen ardından İtalya harekete geçti.HDP’ye yapılan operasyona tepkiler azalmıyor, her saniye yeni bir tepki haberi geliyor. Tüm dünya basınında yankı uyandıran operasyona bir tepki de İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni’den geldi. Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Selahattin Demirtaş başta olmak üzere 12 milletvekilinin gözaltına alınmasını hoş karşılamadığını belirterek tepkisini belli etti. Paolo Gentiloni olay ile ilgili twitter hesabından bir not paylaştı.italya-paolo-gentiloniDışişleri Bakanı Paolo Gentiloni’nin paylaştığı twitte ise “Bu gece Türkiye’de, Demirtaş ve diğer HDP milletvekillerinin gözaltına alınmış olmasından dolayı endişeliyiz. İtalya, muhalif milletvekillerinin haklarına saygı duyulması çağrısında bulunuyor” şeklinde ifadeler bulundu.

İtalya: Türkiye’deki büyükelçimizi derhal geri çekelim

 İtalya, gözaltına alınmaların olmasından dolayı Türkiye ile aralarındaki ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savundu. Hükümet, Türkiye’nin Kürt halkına baskı uyguladığının vurgusunu yapan Paolo Ferrero, “İtalya ve Avrupa buna müdahale etmeli. Erdoğan durdurulmalı. Türkiye’deki büyükelçimizi derhal geri çekmeli ve bu ülkeyle ticari ilişkilerimizi sonlandırmalıyız” dedi.

AB: Durum endişe verici

avrupa-birligi-ab

Bu sabah saatlerinde HDP’ye yönelik yapılan operasyon tüm dünya basınında yankı buldu. Avrupa Birliği ise gözaltına alınmalarını ‘endişe verici’ olarak yorumladı.Avrupa Birliği Dış İlişkiler Konseyi Üyesi Carl Bildt, yapılan operasyon ile ilgili bir yorumda bulundu. HDP’li siyasetçilerin gözaltına alınmasını ‘endişe verici’ olarak yorumladı. Bu olaya tepkisini twitter hesabından paylaştığı not ile belirtti. Avrupa Birliği Dış İlişkiler Konseyi Üyesi Carl Bildt, paylaşımında “Birçokları, HDP liderlerinin gözaltına alınmasının, Kürt sorununda daha da bozulmalara yol açacağı endişesini taşıyor” şeklinde ifadelere yer vererek uyarıda bulundu.

İşte gözaltına alınan isimler..

Eşbaşkanı Selahattin DemirtaşEşbaşkanı  Figen YüksekdağMardin Milletvekili Gülser YıldırımDiyarbakır Milletvekili Nursel AydoğanŞırnak Milletvekili Ferhat EncüŞırnak Milletvekili Leyla BirlikHakkari Milletvekili Selma IrmakHakkari Milletvekili Abdullah ZeydanDiyarbakır Milletvekili İdris BalukenAnkara Milletvekili Sırrı Süreyya ÖnderDiyarbakır Milletvekili Ziya PirHalkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yapılan operasyon dünya basınında ve sosyal medyada büyük tepki topladı.