DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hindistan’da Seylan Çayı Kültürü!

Hindistan’da Seylan Çayı Kültürü!

Çok insanın gidip gezmek isteyebileceği yer Hindistan! İlk ziyaretim çok kısa sürmüştü. İkinci gidişimde birkaç bölgesini gezme imkanım olunca ülkede Seylan çayının delice tüketildiğini fark ettim. Bugün de sizlere Hindistanlıların komşuları olan Sri Lanka’nın Seylan çayını nasıl içtiklerini anlatacağım. Evet, Seylon çayı Hindistan’da öyle güçlü yayılmış ki ülkede kaliteli çaylar üretilse de ceylon tee burada

Çok insanın gidip gezmek isteyebileceği yer Hindistan! İlk ziyaretim çok kısa sürmüştü. İkinci gidişimde birkaç bölgesini gezme imkanım olunca ülkede Seylan çayının delice tüketildiğini fark ettim. Bugün de sizlere Hindistanlıların komşuları olan Sri Lanka’nın Seylan çayını nasıl içtiklerini anlatacağım. Evet, Seylon çayı Hindistan’da öyle güçlü yayılmış ki ülkede kaliteli çaylar üretilse de ceylon tee burada bir başka.

Hindistan’da seylon çayı çok fazla tüketiliyor. Çayva olarak adlandırılan yerlerde insanların tabak tabak çay içtiklerini görürsünüz ve ufak bir araştırmayla bu çayın seylon tee olduğunu anlarsınız. Evet, yanlış yazmadım tabak tabak içiyorlar… Belki de çanak demeliydim. Çay birkaç kişilik olacaksa küçük bir cezvede ya da çaydanlıkta demleniyor. Çayvalarda ise tencerede pişirildiğini çok gördüm.

Öncelikle “Hindistan’da çay nasıl içilir?” sorusuna cevap arayalım. Hindistan’da bir çay istediğinizde sütlü kahve getirildiğini zannedebilirsiniz. Çünkü “No milk” demedikten sonra seylon çayı sütlü içiliyor. Kısacası Hintliler için sütlü çay içmek çok doğal.

Sadece süt mü ekleniyor acaba? Tabii ki hayır!

Masava denilen bir baharat karışımı var o da ilave ediliyor. Bitmedi… Biraz tarçın, zencefil, karanfil, karabiber de seylan çayına ekleniyor.

Seylon çayı içtiğimiz ona yakın yerde çayın tadının sürekli değiştiğini gördük. Atılan baharatlara göre Seylan çayının tadı değişiyor.

Hindistan halkı için sütü ceylon tee her zaman ulaşabildikleri bir lezzet… Bu yüzden ülke için önemli. Bu kadar baharatlı çay içemem diyenler için otellerde poşet seylon çayları var. Belki de damak tadımıza en uygun çaylar bunlardır.

Hindistan için Seylon çayına ulaşmak kolay, Sri Lanka yanı başında, biz nasıl ulaşacağız diye düşünebilirsiniz.  Seylan çayı nerede satılır sorusuna çokça muhatap oluyoruz.

Almanya Berlin’de bulunan Goran Tee firması Avrupa’da Mevlana Çay markasıyla dünyanın en iyi seylan çayını tüketicilere ulaştırıyor. Goran Tee’yi bu kadar övmemizin haklı bir sebebi var. Sri Lanka’nın eşsiz doğasında yağmurdan sonra açan ilk filizleri Almanya’da kendine özel harmanlama makinesiyle harmanlayıp çay bardağınıza dolduran Mevlana Çay, %98 oranında tozdan arındırılmış, katkısız doğal tadı, zengin aroması ve nefis kokusuyla tam 35 yıldır çay keyfinizin değişmez adresi olarak hizmet sunuyor.

Goran Tee bu markasıyla zaten zirveye çıkmış durumda. Misyon olarak firma, Avrupa’nın damak zevkine uygun, %98 oranında tozdan arındırılmış çay üretimine kesintisiz devam ederek, mevcut kalite standartlarımızı daha da yukarıya taşımak istiyor.

Sektöründe tartışmasız lider olan Goran Tee Mevlana Seylan çaylarına siz de internet üzerinde bir tıkla ulaşabileceğiniz gibi Avrupa’daki bütün marketlerden de temin edebilirsiniz.