DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hollanda Türkiye’deki vatandaşlarını uyardı: Meydanlardan uzak durun!

Hollanda Türkiye’deki vatandaşlarını uyardı: Meydanlardan uzak durun!

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile yaşanan derin krizden sonra bir kez daha Türkiye’de bulunan Hollanda vatandaşlarını uyardı Bakanlık, Hollandalılardan Türkiye’nin her tarafında dikkatli olmalarını istedi ve kalabalık meydanlardan uzak durmaları tavsiyesinde bulundu. Hollanda Dışişleri Bakanlığı bu uyarıya sebep olarak cumartesi gününden bu yana sürmekte olan diplomatik krizi gösterdi. Diplomatik kriz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile yaşanan derin krizden sonra bir kez daha Türkiye’de bulunan Hollanda vatandaşlarını uyardı Bakanlık, Hollandalılardan Türkiye’nin her tarafında dikkatli olmalarını istedi ve kalabalık meydanlardan uzak durmaları tavsiyesinde bulundu. Hollanda Dışişleri Bakanlığı bu uyarıya sebep olarak cumartesi gününden bu yana sürmekte olan diplomatik krizi gösterdi.

Diplomatik kriz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’ya uçması planlanan uçağına izin verilmemesiyle başlamıştı. Bunun üzerine Almanya’da bulunan Aile ve Sosyal İşler Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Hollanda’ya geçmiş ve Rotterdam’daki Türkiye Başkonsolosluğu’na gitmek istemişti. Ancak bakan istenmeyen kişi olarak beraberindeki diplomatlarla birlikte durdurulmuş ve Türkiye toprakları sayılan başkonsolosluğa alınmamıştı.

HOLLANDA NAZİ VE FAŞİST SUÇLAMALARINA TAHAMMÜL GÖSTERMEDİ

Faşizm ve nazi kalıntıları gibi suçlamaların ardından bu uygulamaya başvuran Hollanda bakan ve diplomatları saatlerce beklettikten sonra Almanya sınırına kadar götürmüştü. Hollanda polisinin olaylar esnasında konsolosluk önünde toplanan Türklere karşı takındığı sert tutum da eleştirilmiş, Türkiye bu yapılanların karşılığını en ağır şekilde ödeteceğini duyurmuştu.

YABANCI DÜŞMANI GEERT WIDLERS ‘BU DAHA BAŞLANGIÇ’ DEDİ

Hollanda’da kısa bir süre içinde bir seçim olacak ve İslam ve yabancı düşmanlığıyla bilinen Hollanda Özgürlük Partisi’nin oylarını arttırmasından korkuluyor. Hollanda’nın bu sert tavrının arkasında bu partiye oy kaptırmama düşüncesinin yattığı düşünülüyor. Nitekim partinin genel başkanı Geert Wilders gelişmeyle ilgili olarak ‘Bu daha başlangıç!’ dedi.

Geert Wilders, önümüzdeki Çarşamba günü yapılacak olan genel seçimler ile ilgili İtalyan İl Messaggero gazetesinin sorularını yanıtladı.İtalyan İl Messaggero gazetesinin yönelttiği, “Hollanda ve Türkiye arasında bir kriz patlak verdi. Almanya ve Avusturya, Bakan Çavuşoğlu’nun ziyaretlerine izin vermedi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna bomba bir yanıt verdi. Geert Wilders, soruya ‘Bu daha başlangıç’ diyerek cevap verdi.

REFORM YERİNE İKTİDARI ELE GEÇİRMELİYİZ

Bunun yanı sıra Avrupa Birliği’ni de kıskacı altına aldı. AB’nin politik davrandığını ifade eden Wilders, “Reform yapmak, tartışmak ya da anlaşmaya varmaya uğraşmak yerine gücü elimize almalıyız. Kendi kaderimize başka ülkelerin karar vermesi kabul edilemez” dedi.

Geert Wilders, Avrupa Birliği’nin Avrupa’da savaşı önlemek için faaliyete geçtiği görüşüne de  “Bu, tamamen yanlış bir yorum. Avrupa, barışı garanti etmek için yok. Barışı garanti etmek NATO’nun düşünmesi gereken bir şeydir. AB’ye ihtiyacımız da yok, o bize barış getirmiyor, hiçbir şey getirmiyor, sadece egemenliğimizi ortadan kaldırıyor. Ve biz, egemenliğimizi geri istiyoruz” sözleri ile karşı çıktı.