DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İkinci evliliklerini yapanlara düğün yasağı

İkinci evliliklerini yapanlara düğün yasağı

Bu ülkede ilk evliliklerinin ardından yeniden evlenmek isteyenlere düğün yasağı geldi. Amacın ise ülke genelinde israfı önlemek olduğu açıklandı.Bu görülmemiş yasak Çin’de uygulanacak. Konu ile ilgili olarak Guizhou Evening Post’un kenti yetkililerine dayandırdığı haber gündeme oturdu. Haberde eyalette bundan sonra sadece ilk evlilikler ve cenazeler için tören yapılacağı belirtildi. Bununla birlikte vatandaşların ikinci evliliklerine tören yasağı uygulanacak.

Bu ülkede ilk evliliklerinin ardından yeniden evlenmek isteyenlere düğün yasağı geldi. Amacın ise ülke genelinde israfı önlemek olduğu açıklandı.Bu görülmemiş yasak Çin’de uygulanacak. Konu ile ilgili olarak Guizhou Evening Post’un kenti yetkililerine dayandırdığı haber gündeme oturdu. Haberde eyalette bundan sonra sadece ilk evlilikler ve cenazeler için tören yapılacağı belirtildi. Bununla birlikte vatandaşların ikinci evliliklerine tören yasağı uygulanacak. İkinci düğünün yanı sıra çok sayıda bayram ve düğün için farklı mekanlar kullanılmasına da yasak getirildi.

Çin’de ikinci evliliklerini yapanlara düğün yasağı

Evlenmek için düğün yapmak isteyen çiftler ise daha önceden bir evlilik yapmadıklarını kanıtlamaları zorunda. Eğer ilk evlilikleriyse yetkili mercilere başvuruda bulunabilecekler. Bu yasağın kapsamında da konu ile ilgili olan yetkililer ayrıntıları bildirmeden düğün törenlerini basamayacaklarının da altı çizildi. Bu uygulama ile cenaze sahiplerinin de cenaze işlemleri için kullandıkları harcamalarını 10 gün içerisinde bildirme zorunluluğu getirildi.Yasak Çin’in sosyal paylaşım sitesi Weibo’da büyük tartışmalara neden oldu. Bazı kullanıcılar, Guizhou eyaletinin Kaili gibi zengin kentleriyle kırsal yerleri arasındaki servet farkı nedeniyle yasağı onaylarken, bazıları da bu yasağın yalnızca yolsuzluklardan istifade eden yetkililere uygulanması gerektiğini ifade ettiler.