DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İngiliz Bakan Alan Duncan’dan Türkiye’ye tam destek

İngiliz Bakan Alan Duncan’dan Türkiye’ye tam destek

İngiltere’nin Avrupa ve Amerika’dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, AB konusunda Türkiye’ye tam destek verdi.\r\n\r\n

İngiltere’nin Avrupa ve Amerika’dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, AB konusunda Türkiye’ye tam destek verdi.İngiltere’nin Avrupa ve Amerika’dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, Brüksel’de düzenlenen AB Genel İşler Konseyi toplantısına katıldı. Toplantının ardından sosyal paylaşım sitesi olan twitterdan toplantıya ilişkin önemli paylaşımda bulundu. Avrupa ve Amerika’dan Sorumlu Devlet Bakanı Duncan, İngiltere olarak Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki sıkı ilişkilerin korunmasının önemli derecede gerekli olduğunu ifade etti.

ALAN DUNCAN : “İLİŞKİLERİN KORUNMASI GEREKTİĞİNİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE SAVUNDUM”

Brüksel’de yapılan toplantıda AB ülkelerinin ilgili bakanlarının Türkiye ile üyelik müzakerelerinin geleceğininde ele alındığını söyledi. Ve Duncan, “AB Dışişleri Bakanları toplantısında, Türkiye ile sıkı ilişkilerin korunması gerektiğini güçlü bir şekilde savundum. Çoğunluk kabul etti ancak bildiri üzerinde anlaşılamadı.” şeklinde ifadeler kullandı.

PKK yandaşları İngiliz parlamentosundan taşkınlık yaptı

PKK yandaşları Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) İngiltere şubesinin İngiliz parlamentosunda düzenlenen toplantıda taşkınlık yaptı.İngiliz parlamentosunda düzenlenen toplantıya gelen terör yandaşlarının yaptığı taşkınlıklar, gerginliğe sebep oldu. İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan tarihi parlamentosunda gerçekleştirilen toplantıya dinleyici olarak katılan bir grup terör yandaşları Türkiye karşıtı sloganlar attılar. Terör örgütü PKK’nın sözde lider Abdullah Öcalan baskılı tişörtler giyen yandaşların sloganlarını duyan polis hemen olaya müdahale etti.

PKK yandaşları salonda gerginliğe neden oldu

Toplantı salonuna gelen polisler PKK yandaşlarına kısa süre içerisinde müdahalede bulundu. Ve olayların daha fazla büyümesini engelledi. Türkiye karşıtı sloganlar atan göstericilerin salondan ayrılmaları için uyarı yapıldı. Uyarıya kulak asmayanların ise gözaltına alınacağını ifade etti. Gelen bu uyarıların üzerine salondan çıkmak için direnen terör örgütü yandaşları, polis tarafından zorla dışarı çıkarıldı.Türkiye karşıtı sloganlar atmakla kalmayan göstericiler Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Siyasi İşler Başkanı Merve Demir’e de saldırı ve hakarette bulundular. Yaşadığı olay ile şoka uğrayan Merve Demir olanları gazeteciler ile paylaştı. Uğradığı saldırı ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisine saldırı ve hakarette bulunan göstericinin resimlerini çektiğini ifade etti. Çektiği resimleri ise polis ile paylaşacağını ve yaşadığı olaydan dolayı o kişi hakkında şikayette bulunacağının da altını çizdi.