DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İngiliz basını bugün ne yazdı?

İngiliz basını bugün ne yazdı?

İngiliz basını bugün tüm manşetlerinde Theresa May’e yer verdi. May, David Cameron’un istifasının ardından resmi olarak Başbakan oldu. İngiliz basını bugün ne yazdı?

İngiliz basını bugün tüm manşetlerinde Theresa May’e yer verdi. May, David Cameron’un istifasının ardından resmi olarak Başbakan oldu. İngiliz basını bugün ne yazdı?Times gazetesi bugünkü manşetine  “May geçmişe sünger çekti.” sözleriyle çıktı. İlk sayfada ise Theresa May ve eşi Philip May’in resmine yer verdi.ingiliz_basin_ozeti

Times gazetesi “Kaybedecek vakit yok”

“Theresa May, İngiltere’nin Avrupa’dan çıkmasın önderlik gibi güç bir görevi yerine getirme sözü veriyor. Ancak başarmayı umduğu hiçbirşey, refah ve büyüme olmaksızın mümkün değil.”

Guardian gazetesi  “May’in Brexit İngilteresine sözü”

Guardian gazetesi ise bu durumu “İngiliz toplumundaki büyük adaletsizlikle mücadele” ve “tüm vatandaşlar arasında birlik ve bütünlüğü sağlama” olarak nitelendiriyor.  Başbakan Theresa May’in Başbakanlık makamındaki ilk konuşmasında merkeze ve orta sınıfa seslendi. Fakat kurduğu hükümet May’in tercihleri ile sağa kaydı. Ve son olarak da “Yeni bir başbakan fakat aynı zor sorunlar” yazısını “Sayın May; Amber Rudd, Justine Greening, Theresa Villiers gibi, daha önemli görevlere hazır kadın bakanlara sahip. Peki siyaset kadınarla ne kadar farklı yapılabilir? Belki de sonunda bu sorunun yanıtını bulabiliriz.” sözleriyle bitiriyor.

Daily Telegraph gazetesi

Daily Telegraph gazetesi ise ilk sayfasına Theresa May’in resmiyle açılış yapmıştı. David Cameron’un yeni Başbakan Theresa May’in Başbakanlık Konutu’na iki şişe kırmızı şarapla girdiğini yazdı.Boris Johnson, David Davis ve Liam Fox’a verilen görevlere de dikkat çekti. Yeni Başbakan Theresa May’in Brexit yanlılarını yanına topladığını belirtti. Bu durumları ise “İngiltere’nin dünyadaki rolünü yeniden şekillendirme girişimi” şeklinde açıklıyor.  Theresa May için “zorlu bir yolculuğa çok iyi bir başlangıç yaptığını” ifade ediyor.

Financial Times’ın Hammond ile ilgili görüşü şöyle:

“Gösterişten uzak ve mali disiplin konusunda şahin Hammond’un savunduğu fikirler easında May’inkilerle örtüşmüyor. Zira May, sıkılan kemerleri gevşetmek ve büyük şirketlere karşı daha sert bir tavır takınmak istiyor. Ancak yine de Hammond, iş dünyası ve bakanlık tecrübesini, belirsizliğin halim olduğu bir dönemde hükümetin zirvesine taşıyacaktır.”