DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İngiltere’de meydana gelen patlamada çok sayıda yaralı var

İngiltere’de meydana gelen patlamada çok sayıda yaralı var

İngiltere’nin Liverpool şehrinde meydana gelen patlamada çok sayıda yaralı var. Liverpool şehrinin Wirral bölgesinde patlama meydana geldi. Bir dans stüdyosunda meydana gelen patlamanın gaz sıkışmasından dolayı kaynaklandığı belirlendi. Çevredeki evler ailen boşaltılarak 100 den fazla vatandaş kiliselere yerleştirildi. İtfaiye ekipleri olayı kontrol altına aldıklarını ifa ederken, patlamanın etkisinin hala sürdüğü anlaşıldı. ABD ve İngiltere’den Türk

İngiltere’nin Liverpool şehrinde meydana gelen patlamada çok sayıda yaralı var. Liverpool şehrinin Wirral bölgesinde patlama meydana geldi.

Bir dans stüdyosunda meydana gelen patlamanın gaz sıkışmasından dolayı kaynaklandığı belirlendi. Çevredeki evler ailen boşaltılarak 100 den fazla vatandaş kiliselere yerleştirildi.

İtfaiye ekipleri olayı kontrol altına aldıklarını ifa ederken, patlamanın etkisinin hala sürdüğü anlaşıldı.

ABD ve İngiltere’den Türk yolculara elektronik cihaz yasağı

Türkiye, İstanbul’dan ABD’ye ve İngiltere’ye direkt uçanlara elektronik cihaz bulundurma yasağı getirilmesini eleştirdi. Hükümet her iki ülkeden de Türkiye’yi yasak konan ülkeler listesinden çıkarmalarını istedi. Dışişleri Bakanlığı bu ülkelerle yasağın kaldırılmasına ilişkin görüşmeleri sürdürüyor.

ABD’NİN GİZLİ SERVİS ELEMANLARI SALDIRILARA KARŞI UYARMIŞ

ABD ve İngiltere salı günü saldırı endişesinden yola çıkarak birçok Yakındoğu ve Afrika ülkesi ile Türkiye’den uçakla gelenlerin yanlarına dizüstü bilgisayar ve diğer elektronik cihazları bulundurmasına izin vermeyeceklerini duyurmuştu. ABD’nin hükümet temsilcilerinden birinin anlattığına göre gizli servis elemanları radikallerin elektronik cihazların içine patlayıcı madde yerleştirerek uçağa sokabileceğini söylemiş.

BİRLİKTE ÖNLEM ALMAK VARKEN NORMAL YOLCULAR CEZALANDIRILIYOR

Karara tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Tehlike arz denlere karşı birlikte önlem almamız normal yolcuları cezalandırmaktan daha iyi olurdu” dedi. Çavuşoğlu’na göre böyle bir sorun yasaklarla çözülemez ve şayet güvenlikle ilgili bir endişe söz konusu ise Türk ve ABD makamları işbirliğine gidebilir.

TÜRKİYE YAKINDOĞU VE AFRİKA ÜLKELERİ ARASINDA

ABD elekronik cihazların uçağa alınmamasını istediği havalimanlarını şu şekilde sıralamış: Abu Dabi, Amman, Kazablanka, Dubai, Doha, İstanbul, Cidde, Kahire, Kuveyt, Riad.

İngiltere ise şu ülkelerden direkt uçuşla gelenlerin uçakta elektronik cihaz bulundurmasını istemiyor: Mısır, Türkiye, Ürdün, Suudi Arabistab, Tunus ve Lübnan.

HANGİ ELEKTRONİK CİHAZ YASAĞA TABİ?

Bununla birlikte yolcuların bu eşyaları ABD veya İngiltere’ye hiçbir şekilde götürmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Elektronik cihazlar uçak personeline teslim edildiği takdirde kırılmaları önleyen özel bir bagaja konacak.Elektronik cihaz tabiri ise biraz karışık. ABD cep telefonundan daha büyük olan elektronik cihazların uçak içine sokulmamasını istiyor. Bununla kastedilen dizüstü bilgisayarlar ve tablet bilgisayarlar. Ancak kamera ve oyun oynanan cihazlar da yasağa dahil. İngiltere ise daha somut bilgiler veriyor. Buna göre 16×9,3 cm’lik çantalara sığmayan her türlü elektronik cihaz yolcu kabininde bulundurulmayacak.