DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Irak Başbakanı İbadi’den ‘Vururum!’ tehditi

Irak Başbakanı İbadi’den ‘Vururum!’ tehditi

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’den gelen ‘Vururum!’ tehditi gündeme bomba gibi oturdu. İşte Irak Başkanı İbadi’nin o bomba açıklaması… Irak Başbakanı İbadi’nin yaptığı bomba açıklamada, izin verildiği takdirde Irak’ın Suriye’deki DEAŞ hedeflerini ve komşu ülkelerde bulunan hedefleri vurmaya hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti. Sülemaniye’de düzenlenen bir konferansa katılan Haydar el-İbadi, devletlerin egemenliklerine saygı duyduğunu ve

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’den gelen ‘Vururum!’ tehditi gündeme bomba gibi oturdu. İşte Irak Başkanı İbadi’nin o bomba açıklaması…

Irak Başbakanı İbadi’nin yaptığı bomba açıklamada, izin verildiği takdirde Irak’ın Suriye’deki DEAŞ hedeflerini ve komşu ülkelerde bulunan hedefleri vurmaya hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti. Sülemaniye’de düzenlenen bir konferansa katılan Haydar el-İbadi, devletlerin egemenliklerine saygı duyduğunu ve kendi topraklarında Suriye’ye uygulanan durumu uygun bulduğunu belirtti. Ve “Komşu ülkelerdeki teröristlerin pozisyonlarına son vermekten tereddüt etmeyeceğim, onlarla savaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Irak Başbakanı İbadi’den ‘Vururum!’ tehditi

Irak Başbakanı İbadi'den 'Vururum!' tehditi

Haydar el-İbadi geçtiğimiz Şubat ayının 24’ünde Bağdat’ta meydana gelen bombalı saldırıya karşılık olarak Suriye’de bulunan IŞİD mevzilerini hedef alan ilk Irak hava saldırısına start vermişti. İbadi dün yaptığı açıklamada ise, “DEAŞ militanlarının önünde iki seçenek var. Ya teslim olacaklar ve yargılanacaklar ya da öldürülecekler. Kaçma şansları da yok denecek kadar geçiş yollarının neredeyse tamamını kapatıyoruz.” dedi.

Irak Hava Kuvvetleri Komutanı Hamid Maliki ise Irak Hava Kuvvetlerinin Musul operasyonunu sürdürebilecek kadar savaş uçağına sahip oldu olduğunu ifade etti. Hamid Maliki bu konu ile ilgili olarak da,  “DEAŞ, Musul’da 1 ila 1,5 ay içinde bitirilecek ve kent kurtarılacak” ifadelerine yer vermişti.