DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İran’dan  Kuzey Irak’a tehdit

İran’dan Kuzey Irak’a tehdit

İran Devrim Muhafızları Komutan yardımcısı Hüseyin Selami meydana gelen ülkenin kuzeybatısında İran emniyet güçlerine yapılan saldırılar için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ni IKBY tehdit de bulundu.

Son zamanlarda yaşanan İran emniyet güçlerine yapılan saldırılar için İran, Kuzey Irak’ı tehdit etti.İran Devrim Muhafızları Komutan yardımcısı Hüseyin Selami meydana gelen ülkenin kuzeybatısında İran emniyet güçlerine yapılan saldırılar için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ni IKBY tehdit de bulundu.İran resmi haber ajansı IRNA’nın yayımladığı habere göre, Tahran’da düzenlenen Kudüs Günü için düzenlenen konuşmada İran Devrim Muhafızları Komutan yardımcısı Hüseyin Selami açıklama yaptı. İran Devrim Muhafızları Komutan yardımcısı Hüseyin Selami,  “Irak’ın kuzeyindeki siyasi yetkililere, yükümlülüklerine bağlı kalmaları uyarısında bulunuyorum. İran’a tehdit oluşturan her noktayı hiç tereddüt etmeden yok edeceğiz” ifadelerini kullandı.irandan-kuzey-irak-yonetimine-tehdit

İran’dan IKBY’e tehdit

İran Devrim Muhafızları Komutan yardımcısı Hüseyin Selami, İran’ın kuzeybatısında bulunan devletlerinde yapılan saldırılarda desteklerinin olduğu için suçladı. 15 Haziran’da başlayan  İ-KDP peşmergeleri ve İran askerleri arasındaki çatışma kapsamında çok sayıda insan hayatını kaybetti.

İran ordusu IKBY’i bombaladı

Yaşanan çatışmaların son günler fazlalaşması İran ordusunu çark ettirdi. Daha sonrasında ise İran ordusu, IKBY’nin Erbil kentine bağlı Soran ilçesini bombalamıştı.İran ordusu bombalamayı obüsler eşliğinde gerçekleştirmişti. Meydana gelen saldırılar da ise çok sayıda sivilin zarar gördüğünü belirtildi.İran ve IKBY arasında meydana gelen saldırıların ardından IKBY’e bir açıklamada bulundu. IKBY’nin yaptığı açıklamada ‘terör örgütü PKK ve İran’a muhalif bazı silahlı gruplardan, Türkiye ve İran’a saldırı amacıyla toprak ve sınırlarını kullanmamalarının istendiği’ açıkladı.