DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İspanya’da tren raydan çıktı: 3 ölü

İspanya’da tren raydan çıktı: 3 ölü

Dün Mısır’da meydana gelen tren kazasının ardından bir kötü haberde İspanya’dan geldi. Trenin raydan çıkmasıyla feci kaza meydana geldi.\r\n\r\n

Dün Mısır’da meydana gelen tren kazasının ardından bir kötü haberde İspanya’dan geldi. Trenin raydan çıkmasıyla feci kaza meydana geldi.İspanya’daki O Porrino istasyonuna yakın bir mesafede seyir halindeki bir tren raydan çıktı. Raydan çıkan tren sert bir şekilde devrildi. Devrilen trenin yolcularından 3 kişi kazanın şiddetiyle yaşamını yitirdi.

Trende 60 yolcu vardı

ispanya-tren-kazaPontevedra kentinin yakınlarında meydana gelen kazadaki trende 60 yolcunun bulunduğu ifade edildi. Trenin raydan çıkmasıyla trenin vagonlarından birinin feci şekilde parçalandığı belirtildi. Kazada 3 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişinin de yaralı olduğu bilgisi ulaştı.Geçtiğimiz 2013 yılında da böyle bir kazaya şahit olan İspanya’da 79 kişi yaşamını yitirmiş, 170 kişinin de ağır yara aldığı açıklanmıştı.

Trenin 3 vagonu devrilince…

Mısır’da trenin 3 vagonu devrilince ortalık kan gölüne döndü. Meydana gelen feci kazada 5 kişi hayatını kaybederken, 27 kişininde yaralandığı açıklandı.Giza şehri gelen bu acı haberle yasa boğuldu. Bir yolcu treninin seyir halindeyken 3 vagonunun devrilmesi sonucu 5 kişi yaşamını yitirdi. Hat değişimi sırasında gerçekleşen kazanın nedeninin ise aşırı hızdan dolayı kaynaklandığı belirtildi. Tren aşırı hızla devam ederken hat değişimine girdi ve bu değişimi gerçekleştiremeyen 3 vagon devrildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan ilk açıklama

Mısır’da meydana gelen kazanın hemen ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada 5 kişi hayatını kaybederken diğer 27  yaralı ise ambulanslarla anında hastaneye kaldırıldı.misirda-tren-kazasi

Demiryollarından açıklama

“Kahire-Said seferini yapan 80 nolu yolcu treninin Giza şehrinin Iyat semtinde hat değiştirdiği esnada aşırı hız nedeniyle ilk 3 vagonunun raydan çıkarak devrildi”Trafik kazalarının en çok yaşandığı semt olarak bilinen İyat’ta 2002 yılında çıkan tren yangınında 350 yolcu yaşamını yitirmişti. 2009 yılında da iki yolcu treni çarpışmış 30 kişi hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz ocak ayında da yolcu treni ile yük treni çarpışmış 7 kişi hayatnı kaybetmişti.