DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İsrail’den Türkiye’ye tam destek!

İsrail’den Türkiye’ye tam destek!

Türk ordusunun İŞID’ın elindeki Cerablus’u temizlemek başlattığı harekata İsrail’den tam destek geldi. İşte İsrail Büyükelçiliği’nden gelen o açıklama…\r\n

Türk ordusunun İŞID’ın elindeki Cerablus’u temizlemek başlattığı harekata İsrail’den tam destek geldi. İşte İsrail Büyükelçiliği’nden gelen o açıklama…Türk Silahlı Kuvvetlerinin, İŞID’e karşı başlattığı Cerablus bölgesindeki harekata ”Fırat Kalkanı” adı verildi. Başbakanlık harekat ile ilgili “Türk Silahlı Kuvvetleri, koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine terör örgütü IŞİD’den temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatılmıştır” uyarısı yaptı.Türk Ordusunun başlattığı harekat ile ÖSO; Keklice, Kıvırcık, Halvaniyye(Elvaniye), ve Güğüncük köylerini IŞİD’den temizledi. Bunun yanı sıra İŞID’den temzilen yerlerde ilk iş İŞID bayrağının indirilmesi oldu. İŞID ile çıkan çatışmalarda yaralanan ÖSO askerleri tedavi için Gaziantep’e getirildi.

İsrail’den Türk Ordusuna Destek Mesajı

israil-cerablusTürk Ordusunun bu harekatı için İsrail Büyükelçiliği’nden bir destek mesajı geldi. İsrail Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron, “Türkiye, sınırlarında IŞİD’in olmasına izin veremez. Türkiye ile hemfikiriz ve destekliyoruz” dedi.IŞİD’in Türkiye’nin yanı sıra İsrail içinde bir tehdit oluşturduğunu belirten Amira Oron, “Bu yüzden bu tehdidin farkında olmak çok önemli. Bunun Türk halkının yaşamını nasıl etkilediğini görüyoruz. Türkiye, sınırlarında  IŞİD’in olmasına izin veremez. Türkiye ile hemfikiriz ve destekliyoruz.” ifadelerinde bulundu.İsrail Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron,  “Türk hükümeti  IŞİD tehdidini engellemek için kararlar almaktadır. Umarız bu Türkiye için sancılı bir operasyon olmaz.” dedi.