DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İsrail’in ezan yasağına tepkiler çığ gibi…

İsrail’in ezan yasağına tepkiler çığ gibi…

İsrail’i onayladığı ezan yasağına tepkiler çığ gibi yükseliyor. Gazze Şeridi’nde toplanan Filistinli kalabalık tasarının kabul edilmesine sessiz kalmadı. Ezanın yasaklanmasını için öngörülen yasa tasarısının onaylanması büyük tepkilere yol açtı. Yasa tasarısının kabul edilmesine yönelik gösteriler düzenlendi. Gösterilere binlerce kişi katıldı. Gazze Şeridi’nde bir araya gelen Filistinli vatandaşlar üzerinde “Minareler susmayacak” ve “Ezan zulmünüzden daha güçlü” yazılı

İsrail’i onayladığı ezan yasağına tepkiler çığ gibi yükseliyor. Gazze Şeridi’nde toplanan Filistinli kalabalık tasarının kabul edilmesine sessiz kalmadı.

Ezanın yasaklanmasını için öngörülen yasa tasarısının onaylanması büyük tepkilere yol açtı. Yasa tasarısının kabul edilmesine yönelik gösteriler düzenlendi. Gösterilere binlerce kişi katıldı. Gazze Şeridi’nde bir araya gelen Filistinli vatandaşlar üzerinde “Minareler susmayacak” ve “Ezan zulmünüzden daha güçlü” yazılı pankartlar taşıdı.

İsrail’in ezan yasağına tepkiler çığ gibi…

Gösteriyi düzenleyen yöneticilerden Ahmed el-Mudellel, bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında “Bu yasayı, İsrail’in, Müslümanların akidesini hedef alan cinayetlerine eklenen yeni bir cinayet olarak kabul ediyoruz. Yasa ancak cesetlerimizin üzerinden geçirilir.” ifadelerini kullandı. Ve “Abluka altındaki Gazze’den, ezanın, Kudüs ve İsrail’in içindeki camilerde susmayacağını ilan ediyoruz.” ifadelerini ekledi. Filistinlü grupları İsrail’in aldığı kararlar karşında birlik olmaları konusunda uyardı. Mudellel, “İsrail ile savaşımız açıktır.” dedi.

İsrail ezan yasağını onayladı!

İsrail parlamentosundaki yasama komisyonu ezan yasağını onayladı. Tasarı ile  ezanın hoparlörden okunması yasaklandı.

İsrail’in ünlü gazetelerinden biri olan Yedioth Ahronoth, konu ile ilgili olarak bir haber yayınladı. Habere göre, İsrail parlamentosunun yasama komisyonu camilerden hoparlör ile ezan okunmasını yasaklayan tasarıyı onayladı. Ülke genelin de bu yasa ‘Ezan yasağı’ olarak biliniyordu. Tasarının detaylarında, ezanın sabah 07.00 ve gece 23.00 aralarında hoparlörden okunmasının yasak olduğuna dikkat çekildi. İsrail ezan yasağını onayladı

Ezan yasağına uymayan camiler hakkında ise bin 200 dolara kadar çıkan cezaların kesileceğinin de altı çizildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da “gürültüye neden olarak insanları rahatsız ettiği” iddiası ile bu yasayı desteklemişti.