DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İşte İngiltere’nin yeni Başbakanı

İşte İngiltere’nin yeni Başbakanı

İngiltere’nin Brexit kararı sonucunda görevinden istifa edeceğini açıklayan David Cameron bugün görevine son verdi. İşte İngiltere’nin yeni Başbakanı..\r\n\r\n

İngiltere’nin Brexit kararı sonucunda görevinden istifa edeceğini açıklayan David Cameron bugün görevine son verdi. İşte İngiltere’nin yeni Başbakanı..

Yeni Başbakan Theresa May

andrea-leadsomDavid Cameron bugün istifasını vermesiyle, Başbakanlık koltuğuna geçecek isim belli oldu. Başbakanlık koltuğuna geçen isim rakibinin adaylıktan çekilmesiyle Theresa May oldu. Theresa May’ın Başbakanlık görevi Kraliçe 2. Elizabeth tarafından onaylandı. Ve Theresa May İngiltere’nin resmi olarak yeni Başbakanı koltuğunda yer aldı.İngiltere eski Başbakanı David Cameron ise çarşamba günü katıldığı parlamentonun hemen ardından görevini bıraktı. Yerine gelecek Theresa May’a yaptığı son konuşmada şunları iletti. David Cameron, “Bu ülkenin başbakanı olmak benim için en büyük onur” şeklinde konuştu. Eşi Samantha Cameron ve üç çocuğuyla birlikte son kez basının karşısına çıkan Cameron, başbakanlığın ‘sanıldığı kadar kolay bir görev olmadığını’ ve her zaman doğru kararlar alamadığını vurgulayarak, “Bugün İngiltere daha güçlü bir pozisyonda.” dedi.

Theresa May, “Güçlü ve istikrarlı lider”

Parlamentoda yaptığı konuşmada Theresa May için “güçlü ve istikrarlı lider” olarak niteleyip, görevinde başarılar diledi. David Cameron, “Politikacılar, kendi siyasetleri hakkında konuşmayı çok severler. Ancak sonuç olarak en önemli olan insanların hayatıdır. Çok sevdiğim ülkem için en büyük dileğim bu büyük ülkenin başarılarına devam etmesidir.” gibi dileklerde bulundu.David Cameron, bu konuşmanın ardından Kraliçe 2. Elizabeth’in yanına giderek istifasını sundu. Ve görevinden resmi olarak ayrılmış oldu.

“KEDİYİ GÖTÜREMEYECEĞİM İÇİN ÜZGÜNÜM”

David Cameron son olarak başbakanlık konutunda (10 Numara) yaşayan Larry adlı kediyi yanında götüremeyeceği için üzgün olduğunu ifade etti. Başbakanlık konutu ise kedinin Başbakan’a ait olmadığı için yanına almasının mümkün olmadığını belirtti.