DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İşte internetin en hızlısı!

İşte internetin en hızlısı!

Tüm dünya genelinde büyük bir öneme sahip olan internetin en hızlısı belli oldu. Yapılan araştırmalar sonucu Avrupa’nın bu konuda daha önde olduğu belirtildi.\r\n\r\n

Tüm dünya genelinde büyük bir öneme sahip olan internetin en hızlısı belli oldu. Yapılan araştırmalar sonucu Avrupa’nın bu konuda daha önde olduğu belirtildi.İnternetin en hızlısı olarak ilk sıralarda yer alan Avrupa’ya önem daha da arttı. ABD merkezli internet sunucusu olan Akamai şirketi bu konu ile ilgili yaptığı araştırmada ilginç detaylar ortaya koydu.Akamai şirketinin bir yılı kapsayan raporuna göre, internet kullanımı son yıllarda dünya genelinde gözle görülür bir artış gösterdi. Mobil internete bağlı bu artış yüzde 12 olarak belirlendi. Bu artış ise saniyede  6,9megabit (Mbps) yükseldi.

İşte o sıralama!

Mobil internet hızı kapsamında Birleşik Krallık, 27,9 megabit bağlantı hızıyla en yüksek ortalamaya sahipken, 19,4 megabit ile Belçika öne geçti. Arkasından ise 5,7 megabit hız ile Almanya geldi. İspanya, Danimarka, Hollanda ve Slovakya gibi birçok Avrupa ülkesi en yüksek ortalamaya sahip olduğu belirtildi.

Türkiye bu ortalamanın çok altında!

internet-hiziAkamai şirketinin raporuna göre Türkiye bu sıralamada en kötü yerlerde gözüküyor. Diğer ülkelere oranla Türkiye’nin mobil bağlantı hızı 6,4 megabitin altında kalmasıyla bu ortalamaların altında kalıyor. Buna rağmen ise ABD’dekinin çok üzerinde bir hıza sahip olduğunun altı çizildi. Türkiye, Kenya, Paraguay ve Katar bu sıralamada,  5,1 megabit ortalama mobil bağlantı hızı bulunan ABD’yi çok geride bıraktı. ABD’de en yüksek hız 19,8 megabit iken, Türkiye’de en yüksek mobil bağlantı hızının 76,9 megabit olduğu açıklandı.Bu sıralamaların yanı sıra tüm dünya genelinde ise mobil bağlantı hızının yüzde 23’lük bir artış gösterdiği vurgulandı.