DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İsveç’ten flaş karar! Esrar artık eczanelerde…

İsveç’ten flaş karar! Esrar artık eczanelerde…

İsveç’in aldığı bu karar tüm duyanları şoke etti. İsveç Devlet İlaç Kurumu’nun aldığı kararda esrar artık eczanelerde satılabilecek. İsveç Devlet İlaç Kurumu’nun aldığı bu karar özellikle kanser hastalarına ilişkin. Eczanelerde yerini alacak esrar sadece kanser hastaları için ilaç amaçlı satılabilecek. Satın alma işlemi doktordan alınan yazılı reçete ile gerçekleşecek. İsveç’ten flaş karar! Esrar artık eczanelerde… İsveç

İsveç’in aldığı bu karar tüm duyanları şoke etti. İsveç Devlet İlaç Kurumu’nun aldığı kararda esrar artık eczanelerde satılabilecek.

İsveç Devlet İlaç Kurumu’nun aldığı bu karar özellikle kanser hastalarına ilişkin. Eczanelerde yerini alacak esrar sadece kanser hastaları için ilaç amaçlı satılabilecek. Satın alma işlemi doktordan alınan yazılı reçete ile gerçekleşecek.

İsveç’ten flaş karar! Esrar artık eczanelerde…

İsveç Devlet İlaç Kurumu alındıkları bu kararın kendi açılarından olumlu olduğunu ifade etti. Bunun yanı sıra İsveç Devlet İlaç Kurumu araştırmacısı Karl Mikael Kalkner de “Fakat her isteyen hastaya esrar verilmeyecek. Bunu sınırlı tutacağız” açıklamasında bulundu.

Esrarın yanı sıra hala satımı devam eden ‘Bediol’ adında bir ilaç olduğunun altını çizen araştırmacı Karl Mikael Kalkner, “Bu ilaç esrarın ana maddesi kenevir bitkisinin kurutulmuş şeklidir. Gayemiz ağır kanser hastaların biraz olsun acılarını dindirmek. Bu kararın 2 yıldır çıkması için mücadele verdik. Nihayet çıkması bizi sevindirdi” şeklinde konuştu.