DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İsveç’ten Türkiye’ye tam destek!

İsveç’ten Türkiye’ye tam destek!

İsveç’ten Türkiye’ye tam destek geldi. İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström’ın “Türkiye İsveç’in pozisyonundan şüphe duymasın. Biliyorlar ki biz onların yanındayız” sözleri olay oldu.

İsveç’ten Türkiye’ye tam destek geldi.  İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström’ın “Türkiye İsveç’in pozisyonundan şüphe duymasın. Biliyorlar ki biz onların yanındayız” sözleri olay oldu.Dagens Nyheter gazetesiyle yaptığı bir röportaj esnasında önemli konulara değinen İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Türkiye’ye destek verdiklerini de belirtti. Margot Wallström,  “Türkiye İsveç’in pozisyonundan şüphe duymasın. Biliyorlar ki biz onların yanındayız” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin o sorularını yanıtladı

margot-wallstromAnayasa Mahkemesinin geçtiğimiz günlerde iptal ettiği “15 yaşını tamamlamamış her çocuğa karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranışın cinsel istismar sayılacağına” hükmü ve “12-15 yaş grubunun tamamı için aynı müeyyidenin uygulanmasını hukuki karar ile müeyyide arasındaki orantıyı bozduğu” kararı aldı. İptal edilen ve alınan bu kararın ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’le arasında geçen tartışmayı Dagens Nyheter gazetesine verdiği röportajda değerlendirdi.Margot Wallström, Başbakan Stefan Löfven ile yaptığı “tweetin arkasındayız” açıklamasının ardından “İyi niyetine karşın Tweetini yanlış formüle edip etmediği” sorusuna “Kesinlikle hayır. Benim tweetim Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararla ilgiliydi ki ortada zaten sadece bu karar var. Bu karar da şu anki, çocukların iyi korunmasını garanti eden yasayı yürürlükten kaldırmış oluyor. Ben “eğer hiç bir şey yapılmazsa bu tip suçlar cezasız kalabilecek” dedim.” şeklinde cevap verdi.FETÖ’cuların düzenlediği başarısız sonuçlanan darbe girişimi sonrası AB bakanları ve Margot Wallström’ün eleştirilerinin, Türkiye’nin Wallström’e gösterdiği “tweet tepkisinin”  mi neden olduğunu soran bir gazeteciye ise, ‘Üç gün sonra AB Türkiye’deki darbe girişimini lanetledi. İsveç 16 Temmuz’da, yani darbeden bir gün sonra Türkiye’deki demokratik kurumlara olan desteğini açıkladı. Ancak bu girişime karşı verilecek cevabın uluslararası anlaşmalar ve yasalara uygun olması gerektiğine de işaret ettik. Bence Türkiye ile diyaloğun ve işbirliğinin sürdürülüp güçlendirilmesi çok önem taşıyor. Türkiye onların yanında olduğumuzu hissetmeli. ‘Darbe sonrası yaptığımız açıklamalarda Türkiye’nin daha fazla şey söyleyip, tabii ki daha fazla angaje olmamız gerektiği beklentisinden dolayı tepkisinin anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum. Bunu dikkate alacağız. Karşılıklı ilişkilerimizin sürdürülmesi önem taşıyor.’ şeklinde yanıtladı.

TÜRKİYE2YE SEYAHAT EDECEK

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu ve herşeyi net bir şekilde konuşabildiklerinin altını çizdi. En kısa süre içerisinde de Türkiye’ye seyahat edeceğinin vurgusunu yaparken, ‘AB – Türkiye yakınlaşmasında bizim Türkiye’nin en uzun süreli dostu ve destekçisi olduğumuzu sanırım Türkiye de biliyor. Bu nedenle Türkiye İsveç’in pozisyonundan şüphe duymasın. Biliyorlar ki biz onların yanındayız. Önemli olan (Türkiye’yi) terk etmediğimizi göstermek.’ dedi.