DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İsviçrelilerde ‘burka’ya karşı çıktı

İsviçrelilerde ‘burka’ya karşı çıktı

Almanya gündeminde büyük yer tutan burka yasağına İsviçre’de karşı olduğunu belirtti. Yapılan ankete katılan vatandaşların yüzde 71’i burkaya karşı çıktı.\r\n

Almanya gündeminde büyük yer tutan burka yasağına İsviçre’de karşı olduğunu belirtti. Yapılan ankete katılan vatandaşların yüzde 71’i burkaya karşı çıktı.Burka yasağına karşı  İsviçre’de tanınan  Le Matin gazetesi anket yaptı. Yapılan anketin sonucunda katılımcıların yüzde 71’inin burkaya karşı olduğunu açıkladı. İsviçre’de yapılan genel ankette yüzde 71’inin burkaya karşı çıktığının yanı sıra yüzde 16’sı burkaya karşı olmadığının vurgusu yapıldı. Geriye kalan katılımcılar ise burka konusunda hiçbir fikrinin olmadığını vurguladı.

Burkaya karşı olanların çoğu erkek!

burka

Burkaya karşı olanların çoğunun erkek oldukları ve kadınların büyük kısmının ise bu yasağa karşı oldukları belirlendi. Burka şuanda İsviçre’de yasak durumda.

Almanya’dan flaş burka açıklaması

Almanya İçişleri Bakanlığı burka ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Almanya’da burkanın giyilmesi kısmen yasaklanacak hale geliyor.Her bir tarafının kapalı ve sadece gözlerinde bir bölümü açık olan burka için Almanya harekete geçri. İçişleri Bakanlığı, burkanın kısmen yasaklanacağını bildirdi. Burkanın kamu kurumlarında, okullarda ve hükümet binalarında giyilmesini uygun bulmadı. Bu tarz yerlerde burkanın giyilmesini yasakladı.

Almanya gibi bir topluma uygun değil

almanya-burkaFederal yetkililerle görüşülen burka konusu ile ilgili Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, ZDF kanalına bir açılamada bulundu. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, bu tarz giyinen kesimin kamu kurumları ve benzeri yerlerde bulunmasının Almanya gibi bir topluma uygun olmadığı vurguladı. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere açıklamasına, “Bu konunun hukuki kapsamda ele alınması konusunda mutabıkız. Bu toplumda yaşamak için gerekli yerlerde, hükümet binalarında, okullarda ve üniversitelerde, sivil hizmetlerde ve mahkemede yüzünü göstermelisin.” sözlerini de ekledi.Almanya’nın aldığı burka kararı, 2011 yılında Fransa  uygulamaya koymuştu. Fransa’nın yanı sıra Hollanda da geçtiğimiz yıllarda okul, hastane ve kamu kurumlarında burka giyilmesini yasaklamıştı.