DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İtalya Başbakanı Matteo Renzi’den taziye mesajı

İtalya Başbakanı Matteo Renzi’den taziye mesajı

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısı için Türkiye’ye taziye mesajı gönderdi.\r\n

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısı için Türkiye’ye taziye mesajı gönderdi.Tüm dünyayı yasa boğan hain terör saldırısı için her bir yandan Türkiye’ye taziye mesajları yağıyor. Son açıklanan sayıya göre tam 44 kişinin hayatını kaybettiği saldırı için İtalya Başbakanı Matteo Renzi büyük bir üzüntü duyduğunu ifade etti. Saldırının ardından Başbakan Binali Yıldırım2ı telefonla arayan Matteo Renzi taziye dileklerini iletti. Binali Yıldırım ise teşekkürlerini ileterek, Türkiye’nin terörizmin her türüyle kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğini, bu mücadeleye bütün ülkelerin samimi destek vermesi gerektiğini açıkladı.

ABD başkan yardımcısı Joe Biden’de taziye de bulundu

ABD başkanı Joe Biden konuşmasına “Dünya Türkiye’nin arkasında birleşti” sözleriyle başladı. Konu ile ilgili açıklamalarına devam eden Joe Biden, “Şükürler olsun ki saldırı terminal bölümünde olmadı, daha fazla insan ölebilir ya da yaralanabilirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı iyi tanıyorum ve takdir ediyorum. Birlikte terör örgütü DAEŞ’i Irak ve Suriye’de ortadan kesinle kaldıracağımıza ikna oldum.” ifadelerini kullandı.ABD başkan yardımcısı Joe Biden taziye defterine şunları kaydetti.“Ben ve eşim Jill, Başkan Barack Obama ve eşi Micheal Obama’yla birlikte tüm Amerika halkı gibi çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü içerisideyiz. Dualarımız bu hain saldırıda hayatını kaybedenler ve yaralananlarladır. İstanbul ve Türkiye halkı teröristlere teslim olmayacaktır. Kaybedilen değerli hayatlar hiç bir zaman geri gelmeyecek ve sadece terörizmi ortadan kaldırmak için kararlığımızı güçlendirir. Türkiye ve ABD birlikte duruyor, sabırlıyız, azimliyiz ve birlikte bu sapkın ideolojinin nefretini yeneceğiz.”

Avusturya’da çok sayıda bina kırmızı beyaza büründü

avusturya-beyaz-kirmiziAtatürk Havalimanı’da meydana gelen saldırı sonrası Avusturya’da destek amaçlı Victoria eyaletindeki bazı binalar Türk bayrağının renkleri olan kırmızı beyaza büründü. Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ve Dışişleri Bakanı Julie Bishop yaklaşık 50 kişini hayatını kaybettiği saldırı kınadı. Victoria Eyalet Parlamentosu, Melbourne Belediyesi ve Victoria Eyalet Kütüphanesi, Türkiye’nin acısını paylaşmak ve destek olmak için dış cephelerini kırmızı beyaz renkleriyle ışıklandırıldı. Melbourne Sanat Merkezi’nin 162 metrelik kulesi Türk bayrağı renkleriyle aydınlatıldı.  Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, “Avustralya teröre karşı açıkça Türkiye’nin yanında yer aldığını ifade etti.” dedi.