DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Joachim Gauck’dan Angela Merkel’e destek

Joachim Gauck’dan Angela Merkel’e destek

Almanya’nın gündemi haline gelen mülteci konusunda Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’tan Başbakan Angela Merkel’e destek geldi.

Almanya’nın gündemi haline gelen mülteci konusunda Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’tan Başbakan Angela Merkel’e destek geldi.Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, mülteci konusunda destek verdiğini “Bir Başbakan düşünün halkın karşısına geçiyor ve biz bunun üstesinden gelemeyeceğiz diyor. Ben şahsen böyle bir Başbakan istemem, böyle birine niye oy versin ki insanlar” diyerek, Başbakan Merkel’in mülteci politikasının çatısını oluşturan “Bunu başarabiliriz” sloganına arka çıktı. Mülteci konusunda Başbakan Angela Merkel ile aynı düşüncede olduklarını fakat farklı söylemler kullandıklarının vurgusunu yaptı.gaucktan-merkele-destekJoachim Gauck, Angela Merkel’in yanı sıra Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’in terör ile mücadele konusunda hazırladığı yeni güvenlik önlem paketini de desteklediğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, “İçişleri Bakanı açık bir şekilde çifte vatandaşlığın ve burkanın yasaklanması görüşüne karşı bir duruş sergiledi” sözleriyle bu görüşü desteklediğini açıkladı.

Yeni güvenlik paketinde neler var?

  • Potansiyel failleri erken tespit için psikologlarla işbirliğinin sıkılaştırılması
  • Uyumun güçlendirilmesi için travma yaşamış olan kişilere danışmanlık yapacak kişilerin eğitilmesi
  • Güvenlik birimlerinde personel sayısının artırılması

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere çifte vatandaşlığın kaldırılmasına yönelik öneriyi de desteklenmediğini açıkladı. Yeni güvenlik paketinde çifte vatandaşlık ile ilgili bir öneriye yer vermedi. Burka önerisi için ise “İnsan kabul etmediği her şeyi yasaklayamaz. Ben de burka giyilmesini kabul etmiyorum” şeklinde konuşmuştu. çişleri Bakanı Thomas de Maiziere, eyaletlerin içişleri bakanları ile bir araya gelerek yeni güvenlik paketini konuşacak.