DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Joe Biden, 51 diplomata ateş püskürdü

Joe Biden, 51 diplomata ateş püskürdü

ABD’li 51 diplomatın ‘Esad’ı vuralım’ çağrısına ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’den tepki geldi

Geçtiğimiz günlerde bir araya  gelen 51  diplomatın ‘Esad’ı vuralım’ çağrısına ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ateş püskürdü. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’den bu müdahalenin kesinlikle doğru olmadığını ifade etti.ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’den CBS kanalına verdiği bir röportajda, 51 diplomatın Beyaz Saray’a ilettiği çağrıyı çok sert bir dille eleştirdi. Bu çağrının Suriye rejimi konusunda hiçbir olumlu etki yaratmayacağına dikkat çekti.joe biden imagesSuriye’de yaşanan iç savaşı bu çağrının engelleyemeceğini ve gereken çözüm yolunun bu olmadığını açıkladı. “Esad rejimine karşı askeri güç kullanılması gerektiği” kanısını kesinlikle doğru bulmayan Joe Biden, “askeri müdahalenin doğru yöntem olmadığını” savundu.

İŞTE 51 DİPLOMATIN YAPTIĞI O ÇAĞRI

Amerikan Dışişleri Bakanlığı’ndaki 51 diplomatın ‘Esad’ı vuralım çağrısına Beyaz Saray’dan yanıt gecikmedi. 51 diplomat Beyaz Saray’ın Suriye politikasını eleştirmiş ve Esad’ın yönetim şeklini ele alan saldırılara el atma konusunda Beyaz Saray’a bir bildirim çağrısında bulunmuştu.

51 diplomatın Beyaz Saray’a gönderdiği o bildiri de Suriye konusundaki bu tutumun ülke açısından Suriye’ye zarar verdiğine ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın da iktidar koltuğunda kalmasına ortak olduğunu yaptıkları yazılı bildiriyi onaylaıp, imzaladı. 51 üst düzey yetkili diplomatların imzaladığı çağrının Beyaz Saray’a ulaştığı ama Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü aldıkları bu bildiri hakkında yorum yapmayacaklarını dile getirdi.

‘Beşar Esad’ı vuralım’ diyen 51 diplomatın o çağrısına Beyaz Saray’dan yanıt geldi

Bu çağrıyla ilgili ilk açıklama Beyaz Saray sözcülerinden biri olan Jennifer Friedman’dan geldi. Jennifer Friedman , ABD’nin Başkanlık uçağı Air Force One’da 51 diploamatın ‘Beşar Esad’ı vuralım’ bildirisiyle ilgili sorularını yönelten gazetecilere yanıt verdi.  Jennifer Friedman, ABD Başkanı Barack Obama’nın bu bildiriyi dikkate alacağını ama Suriye politikasına ilişkin bir adımda bulunmayacağını dile getirdi.‘Beşar Esad’ı vuralım’ çağrısına ise  Jennifer Friedman “Başkan Obama, Suriye’deki krize askeri bir çözümün bulunmadığını her zaman açıklıkla ifade etti. Bu hala geçerli. Biz Suriye’de IŞİD ve terör gruplarının yaydığı tehdide odaklanmış durumdayız” sözleriyle açıklık getirdi.Beyaz Saray sözcülerinden biri olan Jennifer Friedman, bu bildiriyi imzalayan 51 diplomatın her yeni bir gün zor görevleri göğüslediğini belirtti.  “Suriye’de bu hedeflerin nasıl en iyi şekilde yerine getirileceğine dair çeşitli fikirler olması sürpriz değil” dedi.