DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Junker’den Nigel Farage’ya sert çıkış: “Neden hala buradasın?”

Junker’den Nigel Farage’ya sert çıkış: “Neden hala buradasın?”

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junker’den Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) lideri Nigel Farage “Neden hala buradasın?” çıkışı.\r\n\r\n

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junker’den Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) lideri Nigel Farage “Neden hala buradasın?” çıkışı.İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararının ardından Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere’nin pozisyonunun belirlenmesini istedi. AB, İngiltere’nin resmi olarak başvuru yapmamasının halinde çıkış işleminin gerçekleşmeyeceğini açıkladı.AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junker, Brexit kararının ardından düzenlenen Avrupa Parlamentosu’nun olağanüstü Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu. 23 haziran günü gerçekleşen referandum hakkında eleştirilerde bulunan Junker,  “İngiliz dostlarımız kendi görüşlerini verdiler. İngiliz halkının çoğunluğunun talebi saygı gerektiriyor. Demokrasi demokrasidir. Buna saygı göstermeliyiz. İngiliz demokrasisine saygı göstermeli ve onun fikrine saygı göstermeliyiz.” dedi.

BURADAKİ SON ALKIŞIN

İngiltere’nin oylama sonucunda çıkan Brexit kararına AB Komisyonu Başkanı saygı duyduğunu açıkladı. AB Komisyonu Başkanı bunları dile getirirken, AB’den ayrılma yanlısı olan Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) lideri Nigel Farage’dan alkışlı destek geldi.Jean-Claude Junker bu tavrın üzerine Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) lideri Nigel Farage’ye “Bu, buradaki son alkışın. Burada olmanız beni şaşırtıyor. İngiltere’nin AB’den çıkması için mücadele ediyordun. Neden hala buradasın?” sözlerini sarf etti. İngilitere halkının aldığı bu karara saufho dıdyd dnkdnhdmdhdmdp Jean-Claude Junker sözlerine “Bunun sonuçları olacak. Öncelikli olarak netleştirmek istiyorum, hemen şimdi değil ama bir şeyler olmak zorunda.” diyerek devam etti.

JEAN-CLAUDE JUNKER ÜZÜNTÜSÜ DİLE GETİRDİ

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker. “Şu anda üzgünüm. Bu oylamanın sonucundan üzgünüm ve bunuda gizlemiyorum. Ben gerçekten Birleşik Krallık’ın yanımızda, bizimle olmasını isterdim ama karar farklıydı ve tabii ki sonuçlarını belirlemeliyiz.” dedi.

İngiltere’nin pozisyonu netleşsin

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının ardından konumunun netleştirilmesini istedi. Bu konu üzerine yaptığı açıklamada ise şu sözlere yer verdi.Junker, “Biz uzun süren bir belirsizlikte kalamayız. İngiltere’nin aldığı karadan memnuniyet duymuyorum. İngiltere’den pozisyonuna en kısa sürede açıklık getirmesini bekliyoruz. Hızla netleştirmeli. Uzun süren bir belirsizlik işimize gelmiyor. Finansal piyasaların bir kölesi değilim. Ama burada gördüğümüz küresel bir durum. Söylediğim gibi, Birleşik Krallık’tan pozisyonu netleştirmesini istiyorum.”