DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bu kadarına da pes! Sığınmacılara yardım edenlere…

Bu kadarına da pes! Sığınmacılara yardım edenlere…

Sığınmacılara yönelik zulümler devam ediyor. Son olarak Fransa’da sığınmacılara yardım edenlere 135 avro para cezası verileceği açıklandı.Fransa’nın başkenti Paris’in kuzeyinde bulunan La Chapelle sığınmacı merkezlerinde yaşamının sürmeye çalışanlara yardım eden Wilson Vatandaş Girişimi Sözcüsü Clarisse Bouthier önemli açıklamalarda bulundu. Clarisse Bouthier, buradaki şartları ve sığınmacı vatandaşlara yönelik yapılan yardımlarda çekilen zorlukları anlattı. Sığınmacıları yardım etmek

Sığınmacılara yönelik zulümler devam ediyor. Son olarak Fransa’da sığınmacılara yardım edenlere 135 avro para cezası verileceği açıklandı.Fransa’nın başkenti Paris’in kuzeyinde bulunan La Chapelle sığınmacı merkezlerinde yaşamının sürmeye çalışanlara yardım eden Wilson Vatandaş Girişimi Sözcüsü Clarisse Bouthier önemli açıklamalarda bulundu. Clarisse Bouthier, buradaki şartları ve sığınmacı vatandaşlara yönelik yapılan yardımlarda çekilen zorlukları anlattı. Sığınmacıları yardım etmek için yapılan faaliyetlerin sık sık engellendiğini belirtti.

Sığınmacılara yardım edenlere 135 avro ceza

Wilson Vatandaş Girişimi Sözcüsü Clarisse Bouthier, “Fransa’da yetkililerden çok baskı görüyoruz. Çoğu kez yardım dağıtırken engelleniyoruz. Buna anlam veremiyoruz, çünkü bu aylardır yaptığımız bir faaliyet. Birçok girişimci sığınmacılarla dayanışma içinde davranıyor. Elbiselerini ve yiyeceklerini paylaşan insanlar var. Bazen 135 avro para cezası veriliyor. Bu durum bütçemizi zorlayabiliyor.” dedi.Clarisse Bouthier, yaptığı açıklamaların yanı sıra buralarda sığınmacılara kötü muamele ettiklerinin de altını çizdi. Bouthier, “Birçok kez polis müdahalesiyle ve çocuklarımızın gözü önünde silah zoruyla merkezden uzaklaştırıldık. Bunu anlamakta zorlanıyoruz. Biz o insanları yediriyoruz, giydiriyoruz. Devlet bunu yapmıyor. İnsanlar gözümüzün önünde ölmeden lütfen bizi bırakın onlara yardım edelim” şeklinde konuştu.