DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kanada’da bir mescit kundaklandı

Kanada’da bir mescit kundaklandı

Kanada’da bulunan bir Müslüman Kültür Merkezi’nin mescidine kundaklama girişimi gerçekleşti. Ve mescit kullanılmaz hale geldi.\r\n\r\n

Kanada’da bulunan bir Müslüman Kültür Merkezi’nin mescidine kundaklama girişimi gerçekleşti. Ve mescit kullanılmaz hale geldi.Kanada’nın Quebec eyaletinin yakınlarında bulunan 25 bin nüfuslu Sept-Iles kentinde genellikle mescit olarak kullanılan Müslüman Kültür Merkezi hedef alındı. Mescite kundaklamayı gerçekleştiren kişilerin kimliği henüz belirlenemedi. Saldırganları bulmak için arama çalışmaları başlatıldı.

Kanada’daki mescit kullanılmaz hale geldi

Kundaklamanın ardından çıkan yangını söndürmek için olay yerine hemen itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan büyük yangın uzun bir süre sonra kontrol altına alındı. Yangın sonucunda mescit kullanılmaz hale geldi. Quebec eyalet polisi ise saldırının hemen sonrasında soruşturma başlattı. Sept-Iles Müslüman Kültür Merkezi’nin zararı giderilene kadar kapalı kalacağı belirtildi.

Nabil Matrajji : “İçim acıyor”

Sept-Iles Müslüman Kültür Merkezi cemaatinden olan Nabil Matrajji ise gazetecilere yaptığı açılamada “İçim acıyor. Burayı çok zor şartlarda tamir etmiştik. Şimdi ne diyeceğimi bilemiyorum. Nefret mi, intikam mı, cehalet mi?” dedi. Sept-Iles Müslüman Kültür Merkezi, geçtiğimiz aylarda da bu tarz saldırıların hedefi olmuştu. Kentte yaşayan bir grup Müslüman’ın satın aldığı merkezine giren saldırganlar kitaplıkları parçalamış ve duvarlarını kırmıştı. Bunun yanı sıra merkezde bulunan saksıları etrafa saçarak mescidi çok pis kirletmişti.

Cami duvarına Müslümanlara hakaret eden yazılar yazıldı

İskoçya’nın Glasgow şehrinde faaliyet gösteren bir caminin duvarına Latince sloganlar yazıldı. Sloganlarda Müslümanlara hakaret edildi.Caminin duvarına Latince ‘Saracen Go Home – Müslümanlar eve dönün’ ve ‘Deus Vult – Tanrı böyle istiyor’ şeklinde Müslümanları hedef alan sloganlar yazıldı. Duvara yazılan bu sloganların 1. Haçlı seferleri sırasında Papa 2. Urban tarafından yazıldığı ortaya çıktı. İlk Haçlı seferi, Bizans İmparatorluğu’nu Selçuklulardan kurtarmak için düzenlenmişti.

Soruşturma başlatıldı

Cami duvarına yazılan sloganların ardından  Tell Mama derneğinden açıklama yapıldı.  Tell Mama derneğinden yapılan açıklamada duvara yazılan ifadelerde medeniyetler çatışmasını dile getirdiler. Bunun radikal aşırı sağcı bir üsluba sahip olduğu ifade edildi. İskoçya polisi olayın hemen sonrasında nefret suçu soruşturması başlattı. Bunu yapanları bulmak için bölgedeki tüm güvenlik kameraları inceleme altına alındı. Güvenlik kameralarının incelenmesinin sonrasında eğer bulunurlarsa haklarında hemen soruşturma başlatılacak.