DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kanada’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı

Kanada’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı

Kanada’da bulunan Peel Bölgesi’nde yaşanan olayda Halk Okulları Yönetimini protesto eden bir grup yöneticilerin toplantısını katlederek Kur’an sayfalarını yırttılar. Pell Bölgesi’nde Halk Okulları Yönetimi Başkanı Janet McDougald’ın yaptığı açıklamada olay ortaya çıktı. Janet McDougald, “Son iki aydır küçük ama sesi çok çıkan bir grup, kurul toplantılarımızı protesto ederek gösteri yapıyor. Son olarak durumu bölge polisine bildirdik.

Kanada’da bulunan Peel Bölgesi’nde yaşanan olayda Halk Okulları Yönetimini protesto eden bir grup yöneticilerin toplantısını katlederek Kur’an sayfalarını yırttılar.

Pell Bölgesi’nde Halk Okulları Yönetimi Başkanı Janet McDougald’ın yaptığı açıklamada olay ortaya çıktı. Janet McDougald, “Son iki aydır küçük ama sesi çok çıkan bir grup, kurul toplantılarımızı protesto ederek gösteri yapıyor. Son olarak durumu bölge polisine bildirdik. Salon güvenliği sağlandıktan sonra toplantımıza devam edebildik.” diye konuştu.

Okullarda bulunan Müslüman öğrencilere izin verilmesinin diğer öğrencilere hiçbir yüke neden olmadığını belirttikleri açıklamada,  “Okullarda kılınan cuma namazları verilen eğitim öğretime de olumsuz bir etki yapmamaktadır.” ifadesi kullanıldı.

Bunun yanı sıra, Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan çirkin saldırıyı gerçekleştiren grup ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kanada’da Kur’an-ı Kerim dağıtılan tezgaha…

Kanada’da Toronto kentinde Kur’an-ı Kerim dağıtan bir tezgahtara saldırdılar. Saldırıda Kur’an-ı Kerim bulunan tezgaha idrar döktüler.Kanada’nın Toronto kentindeki tarihi St.Lawrence Çarşısı’nda, Quazi İslam, uzun yıllardır halka ücretsiz Kur’an-ı Kerim dağıtıyordu. Yine Kur’an-ı Kerim dağıttığı sırada bir kişi kendisinin ve kitaplarının üzerine idrar dökerek kaçtı.

Polise yaptığı şikayette, ‘kitapların ve benim üzerimde pis bir koku oldu. Kur’an-ı Kerimler, dini eserler ve elbiselerimin üzerine idrar serpilmişti. Eve gidip üzerimi değiştim ama eserlerimiz kirlendi. Polis soruşturma başlattı ama bunun bir nefret saldırısı olduğuna dair daha fazla delile ihtiyaçları olduğunu söylediler’’ dedi.Hiçbir derneğe ya da camiye bağlı olmadığını vurgulayan Quazi İslam, “amacımız, İslam’a dair yanlış anlaşılmaların önüne geçmek. Toplumun, İslam ile Hıristiyanlık veya Yahudilik arasındaki farkı görmesini sağlamak. Amacımız insanları inançlarını değiştirmeye ikna etmek değil. İnsanların İslam konusunda doğru bilgilendirilmesi. Sorun yaratmak için orada değiliz” diye konuştu.Gerges Hamad da, “Hayatımızdan gerçekten korkuyoruz ve Quebec’te olanlardan sonra daha şiddetli bir saldırı ile karşı karşıya kalabiliriz. Bu yüzden polise rapor ettik” dedi.