DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kapıkule’de trafik çilesi başladı!

Kapıkule’de trafik çilesi başladı!

Türkiye’de bulunan Avrupalı Türkler yaz tatilinin bitmesiyle geri dönüş yoluna girmeye başladılar. Ve böylelikle Kapıkule’de trafik çilesi başladı.

Türkiye’de bulunan Avrupalı Türkler yaz tatilinin bitmesiyle geri dönüş yoluna girmeye  başladılar. Ve böylelikle Kapıkule’de trafik çilesi başladı.3 aylık yaz tatillerini Türkiye’de geçiren Avrupalı Türkler tatilin sona ermesiyle birlikte Avrupa’ya geri dönmeye başladılar. Geri dönüşlerini kara yolundan yapacak olan vatandaşlar Kapıkule’de uzun kuyruklar oluşturdu. Bulgaristan’ın işlemleri yavaş ilerletmesinden kaynaklanan kuyruk 3 kilometreye kadar uzadı. Kuyrukta uzun süre beklemekten sıkılan vatandaşlar Ipsala, Pazarkule, Hamzabeyli ve Demirköy sınır kapılarını tercih etmeye başladılar.Avrupa’ya dönmek için Kapıkule’de bulunan bir gurbeçti ise, “Şimdi gümrüğe ulaşmak için 1 saatin üzerinde bekledik. Ana gümrükte de uzun süre bekleyeceğiz. Sonra Bulgaristan gümrüğünde de bekleriz. Bulgaristan AB‘ye girmiş olsa da rüşvet mantığından kopamadı. İnsanlardan bir şeyler bekliyorlar” şeklinde açıklama yaptı.

Kapıkule’den nasıl hızlı geçilir?

Ramazan Bayramı’nın ardından son alınan verilere göre 37 bin kişi Türkiye’ye girdi. 37 bin kişi uzun zamandan bu yana görülen en yüksek rakam..kapikule-den-nasil-hizli-gecilirTürkiye’ye giriş yapan 37 bin kişinin giriş süresi tam tamına 1 saat 20 dakika olarak hesaplandı. Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın bu sürenin daha da indirilebileceğini açıkladı. ‘Ön beyan’ sistemiyle Türkiye’ye giriş sürelerinin 1 saatin altına düşebileceğini açıkladı.Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın 37 bin kişinin bu zamana kadar en yüksek rakamlar olduğunu belirtti.  Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, “Aldığımız tedbirler sayesinde çok şükür sahamızda önemli bir sorun yaşanmadı. Emniyet ve gümrük personelimiz fedakarca çalışarak seri bir şeklide işlemler yaptı. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Ön beyan’ sistemini kullananların sayısı yüzde 10 civarında

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın bayram ve yaz tatilleri boyunca yurt dışına çıkanları ‘ön beyan’ kullanmaları için uyardı. ‘Ön beyan’ sistemiyle daha hızlı geçiş yapabileceklerini açıklayan Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, “Gurbetçilerin toplu geliş ve bayram tatili birleşince rekor kaçınılmaz oldu. Ben özellikle gurbetçilerimizden ön beyan sistemini kullanmalarını istiyorum. Eğer sistemin kullanımı artarsa çok daha büyük rekorlar kırılabilir. Sistemi kullanan kişi sayısı yüzde 10 civarında” dedi.

Sınır kapılarından ön beyanlı giriş yapmak için ne yapmalıyız?

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün özel taşıt kullananların daha hızlı geçiş yapmasını sağlayacak ‘ön beyan’ uygulamasını başlattı. ‘Ön beyan’ uygulamasını yapmak için https://uygulama.gtb.gov.tr/tasit1onbeyan adresinden kayıt yapılacak. Kayıt işlemlerinin ardından  sınır kapılarında pasaport, ruhsat ve sigorta poliçesi belgelerindeki bilgiler yalnızca karşılaştırılarak giriş-çıkış işlemleri sadece 10-15 saniye sürecek.