DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Karın bölgesindeki yağlardan nasıl kurtulabiliriz?

Karın bölgesindeki yağlardan nasıl kurtulabiliriz?

Karın bölgesindeki yağlardan nasıl kurtulabiliriz? Karın bölgesi yağlarını eritmek için hem diyet hem de egzersiz programı birlikte uygulanır. Bunları uygularken de bunların yanı sıra bazı önerilere de uyulması tavsiye edilir. Karın yağlarını eritmenin yolları nelerdir? 1-Dengeli beslenme önerileri:-Karın yağlarından kurtulmak için ne yemeli ne içmeli bunların hepsi dengeli beslenmeyle ilgili.-Karın bölgesindeki yağların daha hızlı yakılabilmesi

Karın bölgesindeki yağlardan nasıl kurtulabiliriz? Karın bölgesi yağlarını eritmek için hem diyet hem de egzersiz programı birlikte uygulanır. Bunları uygularken de bunların yanı sıra bazı önerilere de uyulması tavsiye edilir.

Karın yağlarını eritmenin yolları nelerdir?

1-Dengeli beslenme önerileri:-Karın yağlarından kurtulmak için ne yemeli ne içmeli bunların hepsi dengeli beslenmeyle ilgili.-Karın bölgesindeki yağların daha hızlı yakılabilmesi için düzenli beslenilmeli ve beslenme düzenine de sürekli dikkat edilmelidir. Özellikle her gün düzenli olarak vitamin ve mineral bakımından zengin besinlerin alınması önerilir.-Sağlıklı bir beslenme programında ağırlıklı olarak sebze ve meyve tüketilmelidir. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler ve taze meyvelerin beslenme planında olması tavsiye edilir.- Trans yağlardan mutlaka uzak durulmalıdır. İşlenmiş gıdalar ve hazır besinler de tüketilmemelidir. Sadece sağlıklı yağlar az miktarda tüketilebilir.2- Karın yağlarını eriten yiyecekler nelerdir?-Taze sıkılmış meyve suyunun düzenli olarak tüketilmesi de karın bölgesindeki yağların yakılmasına yardımcıdır. Bunun için özellikle kızılcık suyu önerilir. Çünkü düzenli olarak kızılcık suyu tüketmek vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kızılcık suyunun idrar söktürücü özelliği de vardır. Her gün yaklaşık bir bardak kadar tüketilmesi tavsiye edilir.-Karın yağlarını eriten bir diğer yiyecekte Limon suyudur. Limon suyu içindeki asitler karın bölgesindeki yağların yakılmasını hızlandırır, bu yüzden de kilo verme sürecinde son derece etkilidir.- Bir bardak ılık suyun içerisine biraz limon suyu eklenerek hazırlanan karışımın, özellikle her sabah aç karna tüketilmesi tavsiye edilir.-Limon suyu ile hazırlanan bu karışım düzenli tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olurken aynı zamanda sıvı kaybını da engeller. Aynı zamanda böbrek ve karaciğer sağlığının korunmasında da etkilidir.

3-Linoleik asit tüketmek gerekir.

-Karın bölgesindeki yağlarla mücadelede linoleik asit içeren besinlerin beslenme programına eklenmesi önerilir. Linoleik asit bitkisel yağlarda bulunur. Bu yüzden salata ve yemeklerde bitkisel yağların kullanılması gerekmektedir.4-Doymuş ve trans yağlar tüketilmemeli-Doymuş ve trans yağlar sadece karın bölgesinde olumsuz etki bırakmaz, aynı zamanda genel sağlık içinde birçok olumsuz etkilere sahiptir. Bunlardan başka kilo verme sürecini de olumsuz etkiler. Bu yüzden bu tür yağlar kesinlikle tüketilmemelidir.5-Yeşil çayın karın yağlarına etkisi nasıldır?-Yeşil çay da kilo verme sürecinde önerilir, çünkü yağların ve kalorilerin daha hızlı yakılmasına yardımcı olur.-Bir bardak kaynar suyun içerisine biraz yeşil çay eklenir ve demlenmeye bırakılır. 10-15 dakika sonra süzülür ve içerisine bal ya da limon suyu eklenerek tüketilir. Her gün 3 bardak kadar tüketilebilir.6-Egzersizler nasıl olmalı?   -Karın bölgesindeki kasları çalıştıracak egzersizler yapılmalıdır. Özellikle mekik gibi karın kaslarının sıkışmasına yardımcı olan egzersizler kısa sürede yağların yakılmasında etkili olacaktır. Ancak bütün bu karın yağlarını eriten egzersizler mutlaka düzenli olarak yapılmalıdır.