DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kestane kilo aldırır mı?

Kestane kilo aldırır mı?

Kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alan kestanenin hiç masum olmadığını öğrendik. Yapılan araştırmalara göre, kestanede bulunan yüksek derecede karbonhidrat nedeniyle aşırı tüketim sonucunda kilo aldırması mümkün olabiliyor. Kestane Kilo aldırır mı? Yüksek derecede karbonhidrat içeren kestane, fazla tüketilmesi sonucunda kilo artışına neden olabilir. Özellikle diyabet hastaları, kilo problemi yaşayan kişiler kestane tüketirken çok dikkat etmelidirler.

Kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasında yer alan kestanenin hiç masum olmadığını öğrendik. Yapılan araştırmalara göre, kestanede bulunan yüksek derecede karbonhidrat nedeniyle aşırı tüketim sonucunda kilo aldırması mümkün olabiliyor.

Kestane Kilo aldırır mı?

Yüksek derecede karbonhidrat içeren kestane, fazla tüketilmesi sonucunda kilo artışına neden olabilir. Özellikle diyabet hastaları, kilo problemi yaşayan kişiler kestane tüketirken çok dikkat etmelidirler. Ayrıca mangalda kestane yemek lezzetli olduğu kadarda zararlı! Çünkü ateşe yakın pişirilen kestane kanserojen etki göstermektedir.Acıbadem Kadıköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Neşe Ceylan “3 orta boy kestane, 1 dilim ekmeğe eşittir. Badem veya fıstıktan yüzde 50 daha az yağlı bir içeriğe sahip olduğu için diyetlerde kuruyemiş olarak tüketilebilir.  Badem ve fındık gibi glutensiz olduğundan, gluten hassasiyeti, çölyak veya buğday alerjisi  olanlar da rahatlıkla  yiyebilirler. Ancak yine de özellikle diyabetiniz varsa kestane tüketirken dikkat edin ve aşırıya kaçmayın” diyor.

Kestanenin faydaları

  • Enerji vererek vücudun kuvvetlenmesini sağlar.
  • Cinsel gücü artırır.
  • Bedensel yorgunluğu giderir.
  • Hastaların iyileşme süresini hızlandırır.
  • Kanda bulunan kolestrol oranını düşürür.
  • Kan dolaşımını hızlandırır.
  • Mideye ve karaciğere faydalıdır.
  • İshala iyi gelir.

Haberimizde verilen bilgilere yönelik önerileri denemeden önce bir hekime başvurarak herhangi bir alerjik durumunuzun olup olmadığını öğreniniz.