DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kim Jong-un suikastinde sırlar ortaya çıktı

Kim Jong-un suikastinde sırlar ortaya çıktı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ağabeyinin öldrülmesinin ardından tüm merak edilen sorular yanıt buldu. Dünyanın gündemine oturan Kim Jong-un suikastinde Kim Jong-nam sinir gazıyla zehirlenerek öldürüldüğü belirlendi. Kim Jong-nam, sinir gazı ile öldürüldü Malezya Emniyet Genel Müdürü Halit Ebubekir’in açıkladığı sonuçlarda Kim Jong-nam’ın VX-Sinir gazı ile zehirlenerek öldürüldüğü öğrenildi. Üst Düzey Diplomatın Parmağı Olduğu Öğrenildi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ağabeyinin öldrülmesinin ardından tüm merak edilen sorular yanıt buldu. Dünyanın gündemine oturan Kim Jong-un suikastinde Kim Jong-nam sinir gazıyla zehirlenerek öldürüldüğü belirlendi.

Kim Jong-nam, sinir gazı ile öldürüldü

Malezya Emniyet Genel Müdürü Halit Ebubekir’in açıkladığı sonuçlarda Kim Jong-nam’ın VX-Sinir gazı ile zehirlenerek öldürüldüğü öğrenildi.

Üst Düzey Diplomatın Parmağı Olduğu Öğrenildi

Malezya polisinin araştırmalarına göre, Kuzey Kore’nin Kuala Lumpur Büyükelçiği’nde çalışmakta olan üst düzey bir diplomatın suikast ile ilgili bir bağlantısı olduğu düşünülüyor.

Kim Jong-un Kimdir?

Kim Jong-un (d. 8 Ocak 1983), Kuzey Kore Lideri Kim Jong-il’in en küçük oğlu ve Kore İşçi Partisi Birinci Sekreteri. Kim Cong-İl’in 17 Aralık 2011 tarihinde ölmesi sonrasında Kuzey Kore Devlet Başkanlığı görevine getirildi.Kuzey Kore devlet televizyonu ölen Kim Jong-İl’in yerine 20’li yaşlardaki oğlu Kim Jong-Un’un geleceğini “Büyük Halef” sözcükleriyle kamuoyuna duyurmuştur. Kuzey Kore’nin kurucusu Kim Il Sung’un 1994 yılında ölmesinden sonra iktidara gelen Kim Jong-İl sağlık sorunları nedeniyle Eylül 2010’da en genç oğlu Kim Jong-un’u halefi olarak seçmiştir.30 Aralık 2011’de Kore İşçi Partisi Politbürosu resmen Kore Halk Ordusu Yüksek Komutanlığına Kim Jong-un’u atamıştır. 18 Temmuz 2012 tarihinde Kuzey Kore Halk Ordusunda mareşal rütbesine terfi etti. Kim Cong un, Dünyanın en genç devlet başkanıdır.Ağustos 2015’te Endonezya merkezli Sukarno Eğitim Vakfı tarafından barış ödülü verildi.