DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kolay eyeliner sürme teknikleri

Kolay eyeliner sürme teknikleri

Makyaj malzemeleri arasında en çok tercih edilenler arasında yer alan eyeliner, en kolay şekilde sürme teknikleri nelerdir?

Makyaj malzemeleri arasında en çok tercih edilenler arasında yer alan eyeliner, kızlar için adeta vazgeçilmezdir. Ancak eyeliner sürmek o kadarda kolay gelmez çoğumuza. Peki en kolay şekilde eyeliner sürme teknikleri nelerdir?

Eyeliner sürmek o kadarda zor değil!1

Eğer eyeliner kullanmayı ilk defa deneyecekseniz, öncelikle göz kalemi ile alışmaya çalışabilirsiniz. Bu sizin eyeliner kullanmaya daha çabuk alışmanızı sağlayacaktır. Önemli bir nokta vardır ki eyelineri kullanmaya en baştan sona doğru sürmeniz gerekmektedir. Ortadan başlarsanız kötü bir görüntü oluşur. Bilmeniz gereken tekniklerden birisi de sürme işlemini tek seferde değil de birkaç seferde sürerseniz daha sağlıklı olacaktır.Göz ve saç rengine göre eyeliner nasıl seçilir?Öncelikle saç renkleriniz çok önemli! Saçlarınız sarı ise kahverengi, saçlarınız koyu ise siyah eyeliner kullanmanız daha doğru olacaktır.Göz renkleriniz açık ise kahve tonlarını kullanabilir, koyu renk gözlere sahipseniz siyah eyeliner kullanabilirsiniz.3

Jel eyeliner nasıl kulanılır?

Likit eyeliner yerine jel eyelinerıda deneyerek hangisini daha rahat kullandığınıza karar verebilirsiniz. Jel eyelinerler akma ve bulaşma yapmayacağından dolayı kullanımı daha kolay gelebilir. Ayrıca kuyruk yapmak istiyorsanız jel eyeliner sizin için daha idealdir.4Likit eyeliner nasıl kullanılır?Likit eyeliner kullanmak biraz daha tecrübe gerektirmektedir.İçerisinde bulunan fırça yardımı ile kullanılan likit eyelinerı alt gözkapaklarınızda kullanmanız hiç doğru değildir.5

Kalem eyeliner nasıl sürülür?

Kalem eyelinerlar da oldukça kullanışlıdır. Gözleriniz açık ve kapalıykende rahatlıkla sürebileceğiniz kalem eyelinerı kullandıktan sonra bir süre kurumasını beklemeniz gerekmektedir.

Eyeliner taştığında nasıl düzeltilir?

Eğer eyeliner çekerken başarılı olamadığınızı düşünüyorsanız bunun için her an yanınızda makyaj temizleme mendili olmalıdır.

Eyeliner nasıl çekilir?

  • Elinizde var ise büyüteçli bir aynadan yardım alabilirseniz sizin için daha kolay bir işlem olacaktır.
  • Her ihtimale karşı yanınızda bir kulak çöpü ya da makyaj temizleme mendili bulundurmalısınız.
  • Oturarak eyeliner sürerseniz ellerinizde titreme azalacaktır.
  • Göz altına çekeceğiniz eyeliner için likit değilde kalem eyeliner kullanmanız daha uygun olacaktır.
  • İşleminiz bittikten sonra rimelinizi de sürüp makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Haberimizde verilen bilgilere yönelik önerileri denemeden önce bir hekime başvurarak herhangi bir alerjik durumunuzun olup olmadığını öğreniniz.