DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Köln’den Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek!

Köln’den Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek!

Vezneci’ler saldırısında şehit olan polislerin cenazesine katılan Kılıçdaroğlu’na yapılan protesto için Köln’den tam destek geldi.

Vezneci’ler saldırısında şehit olan polislerin cenazesine katılan Kılıçdaroğlu’na yapılan protesto için Köln’den tam destek geldi.İstanbul Vezneciler’de meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden polis Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü’nün cenazesine katılan Kemal Kılıçdaroğlu’na beklenmeyen tepki..Şehit polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü 8 Haziran’da toprağa verildi. Şehit polislerin Fatih Camii’ndeki cenaze törenine katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun getirdiği çelenk büyük bir olaya neden oldu.Fatih Camii’ndeki cenaze töreninde bulunan bir grup Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelengindeki yazıyı söküp atmak istedi. Güvenlik güçleri ile grup arasında çıkan olaya İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan müdahale etti. Mustafa Çalışkan, “Bizim töremizde cenazede kavga olmaz, çelenk parçalama olmaz” diyerek şehit olan polislere saygı gösterilmesini ve cenaze törenine yakışır davranmalarını istedi.

KÖLN’DEN KILIÇDAROĞLU’NA TAM DESTEK

Şehit polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü’nün cenaze töreninde protestoyla karşılaşan Kemal Kılıçdaroğlu için binlerce CHP’li toplandı. Köln kentininde bulunan Heumarkt Meydanı’nda toplanan CHP’liler, Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu hareketi kınadı.Heumarkt Meydanı’ndaki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na destek mitingine  Cumhuriyet Halk Platformu CHP-Köln ile CHP Avrupa Örgütleri gibi önlemi mecralardan da katılanlar oldu. Binlerce CHP’li yağan yağmura hiç aldırış etmeden halaylarla mitinglerine devam ettiler.

‘Kemal Kılıçdaroğlu ve demokrasiye, Gezi ruhuyla sahip çık’

chp koln mitingHeumarkt Meydanı’nda toplanan CHP’liler miting de ‘Kemal Kılıçdaroğlu ve demokrasiye, Gezi ruhuyla sahip çık’ sloganlarıyla Köln’ü inlettiler. Heumarkt Meydanı Türk bayrakları, CHP bayrakları ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun posteriyle dolup taştı.Mitinge destek veren bir isim de CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Çam’dı. Miting sırasında önemli açıklamalarda bulundu. Ara ara yağan yağmura aldırmayan CHP sevdalıları her bir kelimeyi can kulağıyla dinleyip, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek verdiler.CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Çam konuşmasına “Ödenmesi gereken bir bedel var ise bunu ödemekten asla çekinmiyoruz, asla korkmuyoruz. Laik, demokratik ve özgür bir Türkiye’yi yeniden kuracak ve yapılan adaletsizliklerin, saldırıların hesabını teker teker soracağız” sözleriyle devam etti.Türk bayrakları, CHP bayrakları ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun posterleriyle devam eden miting halaylar ve şarkılar eşliğinde çoşkulu bir şekilde sona erdi.