DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Korsenin fayda ve zararları

Korsenin fayda ve zararları

Reklamı yapılan bir beden, iki beden incelten korseleri hepiniz duymuşsunuzdur. Kilosundan şikayet eden zayıflamak isteyen ancak bunu diyetle başaramayan bayanların en çok tercih ettiği alternatif çözüm yöntemlerinin başında gelir korse. Vücudun farklı bölgeleri için kullanılan çeşitli korse türleri vardır. Korse çeşitleri arasında sporcuların kullandığı korseler, erkeklerin kullandığı korseler, elbiseler için tasarlanmış korseler, parafinli korseler, kalça

Reklamı yapılan bir beden, iki beden incelten korseleri hepiniz duymuşsunuzdur. Kilosundan şikayet eden zayıflamak isteyen ancak bunu diyetle başaramayan bayanların en çok tercih ettiği alternatif çözüm yöntemlerinin başında gelir korse. Vücudun farklı bölgeleri için kullanılan çeşitli korse türleri vardır. Korse çeşitleri arasında sporcuların kullandığı korseler, erkeklerin kullandığı korseler, elbiseler için tasarlanmış korseler, parafinli korseler, kalça basen dikleştirici korseler, bel için kullanılan korseler, doğum sonrası kullanılan korseler bulunmaktadır. Şimdi, korsenin fayda ve zararları konusuna bir göz atalım bakalım.

Korse kullanmanın fayda ve zararları nelerdir?  

*Sporcuların spor aktiviteleri esnasında kullandıkları spor korseleri, sakatlanmaların önüne geçer.*Korseler terletici etkiye sahip olduklarından, zayıflatıcıdırlar.*Doğumdan sonra, hamilelik sonrası karın bölgesinin toparlanması ve hamilelik kilolarından kurtulmak için etkilidir.*Bel ağrılarında, bel fıtığında koruyucu ve ağrı azaltıcı olarak kullanılabilir.*Göbek fıtığında kullanılır.*Vücudun derli toplu görünmesinde etkilidir.Peki bu saydığımız faydalarının yanında korse kullanmanın zararları da var mıdır? Korsenin sağlığa zararları nelerdir?*Korse çok uzun süre kullanıldığına meydana getirdiği terlemeden dolayı mantara neden olabilir.*Vücut yapısına uygun olmayan korse kullanımı vücut yapısını bozabileceğinden, kesinlikle vücut yapınıza uygun korse kullanın.*Terlemeye yol açan ve vücudun nefes almasını önleyen kumaşlardan imal edilmiş korseleri kullanmamaya özen gösterin.

Korse Nasıl Takılmalı? Korse Nasıl Kullanılmalıdır?

İlk dikkat edilmesi gereken nokta yukarıda korse takmanın zararları kısmında da belirttiğimiz gibi, kullanılacak korsenin korsenin vücut yapınıza uygun olup olmadığıdır. Unutmayın mutlaka beden ölçünüze ve beden yapınıza uygun bir korse takmalısınız. Yani vücudunuzun korse takmak istediğiniz bölgesiyle korsenin uyumlu olması gerekmektedir. Örneğin göbek ve çevresini toparlamak, buradaki yağları eritmek için bir korse kullanacaksanız, takacağınız korse göbek ve çevresi için tasarlanmış ve göbek bedeninize en uygun olan korse olmalıdır.

Korse takmak, korse kullanmak zayıflatır mı?

Vücut yapısına uygun korse kullanımı zayıflamada etkilidir. Ya da zayıf görünme de etkilidir diyelim.  Çünkü korse kullanmak zayıflamak için tek başına yeterli bir yöntem değildir. Korse, zayıflamada tek yöntem değil de yardımcı bir yöntem olarak kullanıldığında sonuca götürür. Korse giymenin zayıflamadaki etkisini arttırmak için bol su içilmesi çok daha faydalı olacaktır.