DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kredi borcu ertelenir mi? Kredi borcu nasıl ertelenir?

Kredi borcu ertelenir mi? Kredi borcu nasıl ertelenir?

Kolaylıkla ödenir diye hesap edilen kredi borcu bile zaman zaman size sıkıntılar yaşatabilmektedir.Bu gibi durumlarda kredi erteleme imkanı devreye giriyor.

Kredi borçları kimsenin istemediği ancak hemen herkesin kullanmak zorunda kaldığı bir yöntem şeklidir. Kredi borcunuzun taksitlerini denkleştirmeye çalışırken zorlanılmaktadır. Böyle durumlarda hemen aklınıza gelen soru tabiki de kredi borcu ertelenir mi? olur. Peki kredi borcu ertelenir mi? Kredi borcunu ertelemek için ne yapılmalı? Merak ettiğiniz bu soruların cevabı burada.

Kredi Borcu Erteleme

Ev, araba gibi değişik ihtiyaçlardan dolayı çekilen krediler, hemen size bir yük olur hem de zaman zaman taksitleri ödemekte sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Maaşımız büyük bir kısmını banka kredilerine ve kredi kartlarına ödüyor olmamız bütçenizi büyük derecede zorluyor olmalı.Beklemediğimiz anda çıkan masraflar, işten ayrılma vb. durumlar kredi borçlarımızı ödemekte bizi zorlayabilir. Ödenmeyen kredi borcu için ise önce haciz işlemlerine kadar ilerleyen sıkıntılı bir süreç sizi bekler.Kredi Borcu Ödenmezse!Çeşitli nedenlerden dolayı ödenemeyen kredi borcunuzdan dolayı yasal takibe alınmadan önce 3 ay süreniz vardır. Bu süre içinde ödenmemiş taksitlerinizi kapatır iseniz gecikme faizi alarak kurtulabilirsiniz. Bu süre içinde borçlarınızı ödeyemezseniz borcunuzun katlanacağını unutmayınız. 3 ay süre içinde ödenmeyen kredi borcu için haciz yollarına başvurulur.Bankalar genel olarak kredi erteleme durumuna sıcak bakmasa da bu sizin banka ile olan diyaloğunuza bağlı bir etkendir.kredi-borcuKredi Borcu Ertelemek İçin Ne Yapılmalı?Kredi borcunuzu ödeyemiyor ve aylarca borcun birikmesini istemiyorsanız kredi erteleme için bankanızla görüşmelisiniz. Müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek ve dilekçe ile bir gerekçe belirterek kredi erteleme talebinizi yapabilirsiniz.Kredi Taksit Erteleme Nasıl Yapılır?Türkiye’de çalışanların 3’te 2’sinin bankalara kredi borcu ödediğini biliyoruz peki bu krediyi ödeyenlerin 3’te 1’inin ise borçlarını ödeyemedikleri için yasal takipte olduklarını biliyor muydunuz? Bu durumlara karşı bazı bankalarda bulunan taksit erteleme imkanı sizi zor durumdan kurtarabilmektedir. Ödeyemediğiniz aylar için kredinizi 3 ay erteleyerek ödemenize devam etmeniz mümkün, ancak banka bu uygulama için sizden küçük bir miktar kadar faiz almaktadır.Ödeyemeyeceğinizi düşündüğünüz taksitlerinizi ertelemek daha zor durumlarla karşılaşmamak için en mantıklı uygulama olarak görülüyor.