DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kremlin: Erdoğan af diledi

Kremlin: Erdoğan af diledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kremlin’e gönderdiği mektupta “Rusya – Türkiye ilişkilerinin düzelmesi için elinden geleceğini yapacağı ve af dilediği” söylendi.

Kremlin’den yapılan açıklama gündeme bomba gibi düşecek.

Uluslararası haber ajansı Reuter’in duyurduğu açıklamada;

“Erdoğan’ın Putin’den af dilediği ve Türkiye-Rusya ilişkilerinin eski gelmesi için mümkün olan herşeyi yapacağını söylediği” duyuruldu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mektupta  “Rus jetini kasten düşürmeyi asla arzulamadık. Hayatını kaybeden pilotun ailesinin acısını kalpten paylaşıyoruz. Rus pilotu öldürmekle suçlanan kişi hakkında soruşturma yürütülüyor” dedi.Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov mektup içeriği hakkında gazetecilere açıklama yaptı. Peskov mektupta olayda ölen pilotların ailelerine başsağlığı mesajının yer aldığına ve “af ilediğini” söyledi.Kremlin’e gönderilen mektupta Rusça mektupta ‘İzvinitye’ ifadesine yer verildiği ve kelimenin Türkçe anlamının ‘Af Dilerim’ anlamına geldiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ne dedi?

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan’ın Kremlin’e gönderilen mektupta Rus uçağının düşürülmesiyle iligili derin üzüntü duyduğunu ve “Hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine bir kez daha acılarını paylaştığımı belirtmek ve taziyelerimi sunmak istiyorum; kusura bakmasınlar diyorum”  ifadelerinin kullanıldığını söyledi. Türkiye’nin hamlesinden sonra Türk Lirası, Dolar karşısında değer kazanmaya başladı.

‘Özür diliyorum’

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Erdoğan’ın gönderdiği mektupta şu ifadeler yer alıyor:“Bir kez daha üzüntümü ve derin başsağlığı dileklerimi ölen pilotun ailesine iletmek istiyorum ve ve özür diliyorum. Tüm kalbimle acılarını paylaşıyorum. Rus pilotun ailesini Türk ailesi olarak kabul ediyoruz. Verilen acıların ve zararın hafifletilmesi için gerekli tüm inisiyatifleri almaya hazırız.”