DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kurtlar Vadisi Pusu geri mi dönüyor?

Kurtlar Vadisi Pusu geri mi dönüyor?

Kurtlar Vadisi Pusu’nun geri döneceği haberleri doğru mu? Evet bu haber gerçekleşirse “Vatanım Sensin” ile “Cesur ve Güzel” için büyük şok olur. Star Tv’nin Cesur ve Güzel dizisi bilindiği gibi günündeki en büyük rakip Kanal D’nin Vatanım Sensin projesinden sonra yayın hayatına başlamıştı. Cesur ve Güzel, Tuba Büyüküstün ve Kıvanç Tatlıtuğ’un da etkisiyle geç başlamasına rağmen

Kurtlar Vadisi Pusu’nun geri döneceği haberleri doğru mu? Evet bu haber gerçekleşirse “Vatanım Sensin” ile “Cesur ve Güzel” için büyük şok olur.

Star Tv’nin Cesur ve Güzel dizisi bilindiği gibi günündeki en büyük rakip Kanal D’nin Vatanım Sensin projesinden sonra yayın hayatına başlamıştı. Cesur ve Güzel, Tuba Büyüküstün ve Kıvanç Tatlıtuğ’un da etkisiyle geç başlamasına rağmen sağlam bir yer tutarak reyting sıralamasına doğrudan ikinci sıradan girdi. Özellikle ilk üç bölümün hikayesinin kuvvetiyle dizi belli bir seyirci kitlesine sahip oldu.

Kurtlar Vadisi Pusu geri mi dönüyor?

Yaz dizisi olan Yüksek Sosyete‘yi dizi çöplüğüne gönderen Vatanım Sensin, şüphesiz ki karşısına Cesur ve Güzel’in çıkmasını istemezdi. İki bölümdür milli duygulara yönelik hikayelere daha fazla yönelseler de Cesur ve Güzel’e son hafta genel izleyicide geçildiler. Öyle ki geçen hafta iki dizi de şok yaşadı, çünkü Show Ana Haber genel izleyicide bu iki yapımı da geçti.

Büyük prodüksiyona sahip diziler için genel izleyicide 6’lı reytinglerde dolaşmak başarılı bir çizgi değildir. Günlerinde onlara rakip olabilecek bir dizi şu anda yok, ama Kurtlar Vadisi Pusu’nun bu sezon beş bölümle ekranlara geleceği konuşuluyor. Eğer gerçekleşirse er mi yaman, bey mi yaman belli olacak. Çünkü Kurtlar Vadisi’nin 6-7 gibi kemik bir reytingi var. Bu reyting 8-9 rakamlarına çıkarsa diğer iki dizi sorun yaşayabilir. Aslında yurt dışı satışları olmasa şu durumda bile zorda kalabilirler.

Şimdi gelelim hikayelerine…

Türkiye’de Ezel ekolü diye bir tarz oluştu. Bunu az çok dizi takip eden herkes bilir. Bu ekol şu anda Cesur ve Güzel ile devam ediyor. Yalnız küçük bir fark var; Ezel’in ana karakter yapısı bol hikayesinde duygu daha fazla öne çıkıyordu. Cesur ve Güzel ise oldukça teknik ilerliyor. Merak ve heyecan var, ama duygular tam yaşanmadan teknik hikayelerle geçiştiriliyor. Seyirci mutluluğu da acıyı da doyasıya yaşamak ister. Ayrıca Ezel kendi intikamını alıyordu Cesur ise ailesinin… Bu bile intikam hikayelerinde çok önemlidir.

Geri dönüşlerin çok olması merak unsurunu arttırsa da sonradan akıla gelen hikayeler olduğu zırt pırt araya geri dönüşlerin girmesinden belli oluyor. Seyircide etkili olan geri dönüş; yaşanılan ya da bahsedilen küçük bir olayın sırlarıyla sonra gösterilmesidir. Ama Cesur ve Güzel’de bu sürekli yeni bir bilgi olarak giriyor. Bu durum aslında ana hikayenin sağlamlığını seyirciye test ettiriyor.

Böyle intikam hikayelerinde ilk bölümler seyirci çeker, sonra aynı motivasyon sırların ortaya çıkmasıyla zorlaşır. Cesur ve Güzel bu sıkıntıyı yaşayacak gibi duruyor. Cavidan karakterinin bebek hikayesi seyirciyi pek ilgilendirmiyor. Seyirci için önemli olan kameranın Sühan ile Cesur’un sırtına bağlanmasıdır. Cavidan hikayesi mümkün olduğu kadar azaltılmalı. Gereğinden fazla büyüyor. Ayrıca Sühan karakteri tam olarak oturmamış durumda. Aşık kadın karakteri böyle olabilir diyebilirsiniz ama on dakika içinde birkaç kere Cesur’a güvenini sorgulayan karakter aşık bir karakter değil sağlam çizilmemiş bir karakterdir. Hemen araya sokulan bir geri dönüşle Sühan’ın düşüncelerini değiştirmek çok da seyircinin tercih edeceği bir durum değil. Yani; seyirci, “Tahsin Korludağ’ın suçlu olduğunu Cesur Alemdaroğlu daha nasıl göstersin?” diye hayıflanmamalı.

Tamer Levent’i unutmamak gerekir. Tahsin Korludağ dizideki en iyi karakter. Başarısı gerçekten üst düzeyde. Usta oyuncu karakteriyle öyle özdeşleşti ki sanki kısa süre önce final yapan Aşk Yeniden‘de oynamamış gibi yeni bir yüzle karşımıza çıktı. Bu oluşturulan karakterin başarısı kadar oyunculuk başarısıdır da.

Cesur ve Güzel ve Vatanım Sensin’e rakip mi geliyor?

Cesur ve Güzel sürekli geri dönüş hikayeleriyle ilerlerse Vatanım Sensin bir adım öne geçebilir. Çünkü intikam hikayeleri git gide seyircinin gözünde soğur. Ayrıca yakında Mustafa Kemal Atatürk’ün de Vatanım Sensin hikayesine katılacağını düşünürsek bir puanlık daha reyting artısı olabilir.

Bunun yanında Kurtlar Vadisi de perşembeye gelirse bu iki dizi reytinglerde 5’in altına düşer. Atv’nin yeni dizisi Ölene Kadar da bir intikam hikayesi… Maalesef oyuncu kadrosuna rağmen başarılı bir giriş yapamadı. Şunu kesin söylemek lazım; Ölene Kadar için gün seçilse sanırım en son perşembe günü uygun olurdu. Sadece gün sıkıntısı yok tabii. Hızlı bir giriş için birinci bölüm hikayesi o kadar teknik kurulmuş ki seyirci hikayeye ısınamadı. Ölene Kadar’ın beklenmedik bu başarısızlığıyla Kurtlar Vadisi Atv’ye göz kırpmış olabilir…