DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Londra’da ‘Müslüman öldürmek istiyorum’ çığlıkları

Londra’da ‘Müslüman öldürmek istiyorum’ çığlıkları

Londra’da bulunan tren istasyonun da bir saldırgan “Müslüman öldürmek istiyorum” diye bağırarak, bir vatandaşı bıçakla yaraladı.\r\n\r\n

Londra’da bulunan tren istasyonun da bir saldırgan “Müslüman öldürmek istiyorum” diye bağırarak, bir vatandaşı bıçakla yaraladı.Londra’da yaşanan bu ilginç olay çevrede bulunan vatandaşları şoke etti. Saldırgan tren istasyonunda “Müslüman öldürmek istiyorum”, “Suriye’ye geri dön”, “Müslümanlar…Hepsini öldür” diye bağıran saldırgan, elindeki bıçak ile bir vatandaşı yaraladı. Saldırıya uğrayan kişinin yüzünden ve göğsünden yaralandığı açıklandı. Yaşanan olayın hemen ardından tren istasyonuna gelen polis ekipleri 38 yaşındaki saldırganı gözaltına aldı. Saldırıya şahit olan görgü tanıkları ise olayın şokunu atlatamadılar.

Londra tren istasyonundaki vatandaşlar büyük şok yaşadı

Skandal olaya şahit olan görgü tanıkları saldırganın siyahi olduğunu söyledi. Ve saldırıdan daha önce elindeki bıçakla bir başörtülü yolcuyu tehdit ettiğini ifade ettiler. Olayın hemen ardından gelen polis ekipleri saldırıya uğrayan vatandaşın 40 yaşlarında olduğunu belirtti. Fakat kimlik bilgilerine ait bir detay vermedi. Polisin görgü tanıklarının da verdiği bilgileri değerlendirerek bu saldırının terörizmle bağlantılı olmadığını açıkladı.İngiltere’de Müslümanları hedef alan saldırıları izleyen ‘Tel Mama’ adlı kuruluşun geçtiğimiz ay yayımladığı raporda son 3,5 yıl içerisinde 100’ü geçik cami ve İslami kuruluşların saldırıların hedefi olduğunu açıkladı. 23 Haziran’da gerçekleşen Avrupa Birliği referandumunun sonrasında aşırı sağcı kişi ve örgütlerce gerçekleştirilen saldırılarda artış görüldü. İçişleri Bakanlığı adı haziran ayında İşçi Partili kadın milletvekili Jo Cox’un öldürülmesine karışan neo-Nazi “Ulusal Eylem” (National Action) adlı örgütü terör listesine ekleyeceğini bildirmişti.

İngiliz Milletvekili Jo Cox Öldürüldü

İngiliz siyaseti bugün düzenlenen saldırı sonucu yaşamını yitiren İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Jo Cox’un haberiyle büyük bir şok yaşadı.23 Haziran’da gerçekleşecek olan referandumun öncesinde, İngiltere İşçi Partisi’nde milletvekili olan 41 yaşındaki Jo Cox seçim bölgesine yakın bir bölgede düzenlediği toplantı sırasında karşıt görüşlü bir saldırganın silahlı saldırısına uğradı.jo coxSaldırının hemen ardından güvenlik güçleri tarafından yakalanan zanlı karşıt görüşe ait bir grubun ismini söylediği açıklandı. 52 yaşlarında olduğu belirtilen zanlı yakalanırken, İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Cox olay yerinden hemen hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Cox kurtarılamadı.Jo Cox’la birlikte toplantı bölgesinde yer alan isimler ise saldırganın “Britain First ( Önce İngiltere)” adlı bir grubun adını bağırdısöyledi. Saldırının ne sebeple ve ne için yapıldığı hakkında hiçbir açıklama yapılmadı. Ama İngiltere polisi bu saldırının bir grup ve örgütle ilişkisi olmadığını aksine bireysel bir eylem olduğu kanaatinde.Zanlı attığı sloganlara bakılınca akla direk “Britain First” adlı aşırı sağcı grupla bir alakası mı var sorusu geliyor. Ancak İngiliz polisinin olayla ilgili yaptığı açıklamada zanlının o grupla uzaktan yakından bir alakası olmadığını açıkladı.