DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Londra’da müslümanlara öfke dinmiyor! Başörtülü kadını yerde sürüklediler

Londra’da müslümanlara öfke dinmiyor! Başörtülü kadını yerde sürüklediler

Geçtiğimiz hafta bir müslümanın bıçaklandığı Londra’da çarşamba günü başörtülü kadın saldırıya uğradı. İki genç, kadını 20 dakika yerde sürükledi.

Londra’da müslümanlara yönelik saldırılar devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Londra’da ‘müslüman öldürmek’ istiyorum diye bağıran saldırgan bir müslümanı bıçaklamıştı. Şimdi de 17 ve 19 yaşındaki iki genç başörtülü kadını yerde sürüklediler.İngiliz Polisi başörtülü kadına saldıran iki genç hakkında soruşturma açtıklarını ve her yerde arandıklarını açıkladı. Kimliği açıklanmayan başörtülü kadının 20’li yaşlarda olduğu öğrenildi.Polis tarafından yapılan açıklamada 17 ve 19 yaşındaki saldırganların 20’li yaşlardaki genç bayana önce yaklaşıp başörtüsünü açmaya çalıştıklarını ardında da yere düşürüp sürükledikleri söylendi.Saldırıya uğrayan kadının polis gelmeden önce yaklaşık 20 dakika yerde kaldığı sonra bir Türk restoranına sığındığı, restorandaki çalışanların yardım ettiği belirtildi.

“Müslüman öldürmek istiyorum” diye bağırıp bıçaklamıştı

Londra’da bulunan tren istasyonun da bir saldırgan “Müslüman öldürmek istiyorum” diye bağırarak, bir vatandaşı bıçakla yaraladı.Londra’da yaşanan bu ilginç olay çevrede bulunan vatandaşları şoke etti. Saldırgan tren istasyonunda “Müslüman öldürmek istiyorum”, “Suriye’ye geri dön”, “Müslümanlar…Hepsini öldür” diye bağıran saldırgan, elindeki bıçak ile bir vatandaşı yaraladı. Saldırıya uğrayan kişinin yüzünden ve göğsünden yaralandığı açıklandı. Yaşanan olayın hemen ardından tren istasyonuna gelen polis ekipleri 38 yaşındaki saldırganı gözaltına aldı. Saldırıya şahit olan görgü tanıkları ise olayın şokunu atlatamadılar.

Londra tren istasyonundaki vatandaşlar büyük şok yaşadı

LondraSkandal olaya şahit olan görgü tanıkları saldırganın siyahi olduğunu söyledi. Ve saldırıdan daha önce elindeki bıçakla bir başörtülü yolcuyu tehdit ettiğini ifade ettiler. Olayın hemen ardından gelen polis ekipleri saldırıya uğrayan vatandaşın 40 yaşlarında olduğunu belirtti. Fakat kimlik bilgilerine ait bir detay vermedi. Polisin görgü tanıklarının da verdiği bilgileri değerlendirerek bu saldırının terörizmle bağlantılı olmadığını açıkladı.İngiltere’de Müslümanları hedef alan saldırıları izleyen ‘Tel Mama’ adlı kuruluşun geçtiğimiz ay yayımladığı raporda son 3,5 yıl içerisinde 100’ü geçik cami ve İslami kuruluşların saldırıların hedefi olduğunu açıkladı. 23 Haziran’da gerçekleşen Avrupa Birliği referandumunun sonrasında aşırı sağcı kişi ve örgütlerce gerçekleştirilen saldırılarda artış görüldü. İçişleri Bakanlığı adı haziran ayında İşçi Partili kadın milletvekili Jo Cox’un öldürülmesine karışan neo-Nazi “Ulusal Eylem” (National Action) adlı örgütü terör listesine ekleyeceğini bildirmişti.