DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mandalinalı tarifler …

Mandalinalı tarifler …

Mandalina, kış aylarında vücudun direncini artırır, bağışıklığını güçlendirip hastalıklara karşı vücudumuzu korumaya yardımcı olur. C vitamini deposu olan mandalinanın kanserden diyabete kadar birçok ciddi kronik rahatsızlığa karşı faydası olduğu söylenmekte. Uzmanların bol bol tüketilmesini tavsiye ettiği bu meyveyi kış günlerinde mutfaklarımızdan eksik etmeyelim. Bu yararlı meyveyi soyup yiyebileceğimiz gibi farklı şekillerde de tüketebiliriz, bunun için

Mandalina, kış aylarında vücudun direncini artırır, bağışıklığını güçlendirip hastalıklara karşı vücudumuzu korumaya yardımcı olur. C vitamini deposu olan mandalinanın kanserden diyabete kadar birçok ciddi kronik rahatsızlığa karşı faydası olduğu söylenmekte. Uzmanların bol bol tüketilmesini tavsiye ettiği bu meyveyi kış günlerinde mutfaklarımızdan eksik etmeyelim. Bu yararlı meyveyi soyup yiyebileceğimiz gibi farklı şekillerde de tüketebiliriz, bunun için sizlere mandalinalı tarifler hazırladık. Reçel ve tatlıya yer verdiğimiz mandalinalı tarifler yazımızda.

 Mandalina Reçeli Tarifi

Gerekli Malzemeler:        

  • 8 tane orta boy mandalina,
  • 2 su bardağı kadar toz şeker,
  • 2 su bardağı su,
  • Yarım limonun suyu,
  • İsteğe göre çubuk tarçın.

Mandalina Reçeli Yapılışı:İlk olarak mandalinaların kabukları soyulur ve üzerindeki beyaz iplikler ayıklanarak, mandalina dilimleri ayrılır. Mandalinaların üzerindeki beyaz iplikleri mutlaka temizleyin, yoksa tadı acı olabiliyor. Bir tencereye koyulan su ve toz şeker ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır. Bir müddet sonra, şerbet koyulaşmaya başladığında, mandalina dilimleri içine atılır. Ancak şerbet çok koyu olmamalı. Ara ara karıştırarak pişirilir ve ocaktan almadan önce de içine limon suyu ilave edilip 5 dakika daha kaynatılır. Limon suyunu ilave ettikten sonra isteğe göre çubuk tarçın eklenir. Mandalina reçelinin suyu kıvamını alıp, üzerinde iri baloncuklar oluşunca ocaktan indirilir. Mandalina reçeli hazırlandıktan sonra, sıcakken kavanoza koyulur ve soğuduktan sonra da kavanozun kapağı kapatılır. Eğer hemen tüketmeyecekseniz sıcakken kapağını kapatılıp ters çevrilerek soğumaya bırakılır. Soğudukça kıvam alacaktır merak etmeyin. Bu ölçülerle yaklaşık bir kiloya yakın reçel elde ediliyor.Not; Mandalina reçelinin kıvamı biraz akışkan olacak, ama tadı muhteşem oluyor. 

Mandalinalı Prenses Tacı Tarifi

Gerekli Malzemeler:                                      Peltesi için;

  • 3 su bardağı kadar mandalina suyu,
  • Yarım çay bardağı toz şeker,
  • 3 buçuk yemek kaşığı kadar nişasta.

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 3 yemek kaşığı kadar un,
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası,
  • 1 paket yani 5 gram vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağı.

Mandalinalı Prenses Tacı Yapılışı:Mandalina suyu, toz şeker ve nişasta tencereye koyulup karıştırılır. Ocağın üzerinde sürekli karıştırılarak, kıvam alıncaya kadar pişirilir. Hazırlanan mandalinalı pelte, hiç bekletilmeden ıslatılmış kalıba dökülür ve eşit bir şekilde kaba yaydırılır.Pelteden sonra muhallebisi hazırlanır. Muhallebisi için süt, toz şeker, nişasta ve un bir tencereye koyulup karıştırılır. Ocağın üzerine alındıktan sonra da sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Koyulaştıktan sonra içerisine vanilya ve margarin ilave edilip son kez karıştırılır ve ocaktan alınır. Muhallebi de hiç bekletilmeden mandalinalı peltenin üzerine dökülüp güzelce yaydırılır ve üzeri düzeltilir.Hazırlanan mandalinalı prenses tacı oda ısısına kadar soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılır. 3-4 saat buzdolabında dinlendirilip, iyice soğuması sağlanır. Buzdolabından çıkarıldıktan sonra servis tabağına ters çevrilerek çıkartılır. Tercihe göre süslenip, dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun!