DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Martin Lejeune, Almanyalı AK Partilileri ikiye bölmeyi başardı

Martin Lejeune, Almanyalı AK Partilileri ikiye bölmeyi başardı

Almanya’da yaşayan AK Partili Türklerin en popüler isimleri arasında yer alan Bilgili Üretmen, son zamanlarda AK Parti taraftarı faaliyetlerde bulunan Martin Lejeune hakkında çok ağır ithamlarda bulundu. Üretmen, Lejeune’nün ajan provokatör olduğunu söyledi ve kendisine maddi destekte bulunan Almanyalı Türkleri, Türkiye’deki politikacıları ve hükümete yakın medyayı çok sert bir dille eleştirdi. Blog paylaşımları ile Almanyalı

Almanya’da yaşayan AK Partili Türklerin en popüler isimleri arasında yer alan Bilgili Üretmen, son zamanlarda AK Parti taraftarı faaliyetlerde bulunan Martin Lejeune hakkında çok ağır ithamlarda bulundu. Üretmen, Lejeune’nün ajan provokatör olduğunu söyledi ve kendisine maddi destekte bulunan Almanyalı Türkleri, Türkiye’deki politikacıları ve hükümete yakın medyayı çok sert bir dille eleştirdi.

Blog paylaşımları ile Almanyalı AK Partililerin en çok izlediği isimlerin başında gelen Üretmen, bu çağrıyı Lejeune’ün Berlin’de Deniz Yücel adına gerçekleştirilen bir maratonda provoktatif eylemlerde bulunması üzerine yaptı. Lejeune maratonda koşan insanların önüne elinde Erdoğan’ın posteri ile çıkmış ve ‘Deniz için değil Erdoğan için koşuyoruz.” diyerek bağırmış, ancak bu gibi sözlerle koşucuları provoke edemeyince kalabalığın içine dalmış ve suratına bir yumruk yiyene kadar provokasyonlarını sürdürmüştü. Bununla da yetinmeyen Lejeune, olay yerindeki polisi Nazi metotlarına başvurmakla suçlamış, hatta sanki polis kendisine şiddet uyguluyormuş gibi teatral hareketlere başvurmuştu.

BİR ALMANIN TÜRKLERİ SAVUNMASINA SUSAMIŞ GİBİSİNİZ

Bu olay üzerine bir video hazırlayan AK Partili Üretmen, Martin Lejeune’e destek veren Almanyalı Türkleri, Türkiye’deki politikacıları ve medyayı aptallıkla suçladı. Üretmen’e göre Almanyalı Türkler bir Almanın ortaya çıkıp kendilerini savunmasına ve bu şekilde coşmaya susamış gibi bir görüntü arz ediyorlar. Bunun bir sonucu olarak bu kişiye noel ikramiyesinin tamamını bağışlayanların olduğunu ifade eden Üretmen, “Lejeune anladı ki, birkaç hareketli eylem ile sizi kendine çekmesi çok kolay, siz aptallar ona para göndermeye devam edin” şeklinde konuştu.

LEJEUNE’E DESTEK VEREN ALMANYALI TÜRKLERİ, POLİTİKACILAR VE TÜRK MEDYASI APTAL

Başta Melih Gökçek olmak üzere Türkiye’de Martin Lejeune’e destek veren politikacıları ve onu ekranlarına taşıyan A Haber ve atv gibi televizyon kanallarını da yerden yere vuran blogcu, “Bizim gibi düşünen bir Alman gazeteci diye elden ele dolaştırdığınız, röportajlar verdiğiniz adamın hazırladığı son videoyu izleyin, bizi nasıl yerin dibine soktuğunu görün” diyerek tepki gösterdi.

DİKKAT EDİN, SİZİN PARANIZA İHTİYACI BİLE YOK

Üretmen sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İçimizde, Martin Lejeune bizim davamızı savunuyor diye onu kahraman ilan eden aptallar var. Onun hakkında sizin bilmediğiniz ve benim burada anlatamayacağım ve anlatmamam gereken şeyler var. Sözümona gazeteci ve sessizlerin sesi olan Lejeune’den kilometrelerce uzağım. Dikkat edin! Siz aptallar bu adama para gönderiyorsunuz ama bu adam bunu para için de yapmıyor. Uyanın artık, sizler nasıl insanlarsınız? Martin Lejeune, dün Filistin taraftarıydı, sonra YPG’den yana oldu, şimdi de Erdoğan bu adamın başkanı oluverdi, birden Türkten daha Türk oldu. Her şeye inanıyorsunuz.”

MARTİN LEJEUNE, TÜRKLERİ PROVOKASYONLARINA ÇEKMEK İSTEYEN BİR PROVOKATÖR

Üretmen’e göre Lejeune bir ajan provokatör ve Türkleri de peşinden sürükleyerek bu provokasyonların içine çekmeye çalışıyor. Maratondaki provokasyonu buna örnek olarak gösteren blogcu, “Adam maratonda dayak yedi, bütün Türkler oraya koşsaydı, halimiz ne olurdu. Biraz düşünün” diyerek tepkisini ortaya koydu. Blogcu, bu olay esnasında Lejeune’e eşlik eden tek bir Türkün olmamasını, yanındakilerin hepsinin Alman olmasını da düşündürücü bulduğunu söyledi.

LEJEUNE, ÜRETMEN’E VERDİĞİ HİÇBİR SÖZÜ TUTMAMIŞ

Üretmen, Lejeune’ün ‘AK Parti Almanya’ ile ‘sessizlerin sesi’ olma söyleminden de çok rahatsız olmuş. Blogcunun anlattığına göre Lejeune paylaşımlarında  kendi kendine AK Parti Almanya’yı kurduklarını, başına da Recep Tayyip Erdoğan’ı getirdiklerini ve onun yolundan yürüdüklerini ifade etmiş. Bu gibi söylemlerin Alman medyasında yer almasının hele hele referandum öncesinde büyük tehlikeler doğurabileceğine işaret eden Üretmen, Lejeune’ü uyarmış, ifadelerini değiştireceği yönünde söz almış ve ancak bu söz hala yerine getirilmemiş. Lejeune sessizlerin sesi olma iddiası ile ilgili paylaşımlarında da verdiği sözü tutmamış ve bu söylemi devam ettirmiş. Bu tavır üzerine sert tepki veren Üretmen şu ifadeleri kullandı: “ Biz üç yıldır bu işi yapıyoruz ve sen birden arkanda şöyle yap, böyle yap diyen üç köpekle çıkıyorsun ve kendini sessizlerin sesi olarak ilan ediyorsun. Bu özelliği kendine ne maksatla uygun gördün?”